Home Bitcoin Zuid-Korea wil bitcoin verbieden

Zuid-Korea wil bitcoin verbieden

0
Zuid-Korea wil bitcoin verbieden

In Zuid-Korea werkt de regering aan een wet om de handel in virtuele munten als de bitcoin in de ban te doen. Dat heeft de minister van Justitie van het Aziatische land gezegd. Zijn opmerking zorgde meteen voor grote onrust op handelsplatformen en de koers van de bitcoin zakte flink in.

Volgens bewindsman Park Sang-ki leven er in Seoul grote zorgen over de sterke opmars van virtuele munten. De bitcoin, verreweg de bekendste van deze valuta, is afgelopen jaar flink in waarde gestegen. Meerdere gerenommeerde economen en beleidsmakers hebben al gewaarschuwd voor een zeepbel.

De koers is ook uitermate beweeglijk. Woensdag was de bitcoin nog bijna 15.000 dollar waard. Door de opmerkingen van Park kelderde die tot zo’n 13.000 dollar om later weer enigszins te stabiliseren rond de 13.500 dollar.

Overigens is de bitcoin in Zuid-Korea wel een verhaal apart. Daar wordt zoveel gegokt met de virtuele munt dat er ook meer geld voor wordt neergeteld, nu omgerekend zo’n 17.000 dollar. Dat extraatje bovenop de koers van de internationale handelsplatformen wordt ook wel ‘kimchi premium’ genoemd.

Advertisment ad adsense adlogger