Home Bitcoin Winklevoss-tweeling bewaart bitcoin-fortuin in zes bankkluizen

Winklevoss-tweeling bewaart bitcoin-fortuin in zes bankkluizen

0
Winklevoss-tweeling bewaart bitcoin-fortuin in zes bankkluizen

Tyler and Cameron Winklevoss, de ondernemerstweeling die in 2012 120.000 bitcoins kocht, hebben de sleutels van hun bitcoin-portemonnees in zes stukken opgedeeld. De stukken worden bewaard in zes verschillende bankkluizen, verspreid over heel de VS.

De Winklevoss-tweeling heeft in 2012 1 procent van de toen beschikbare bitcoins gekocht: 120.000 stuks voor een prijs rond de 9 miljoen euro. Die bitcoins hebben op moment van schrijven een waarde van 1,6 miljard euro, een bedrag om goed achter slot en grendel te zetten.

Sleutels

Bitcoins worden bewaard in een zogeheten wallet, een digitale portemonnee die wordt beschermd met een sleutel. Deze sleutel, een lange reeks letters en getallen, is door de Winklevoss-broers in zes delen geknipt en op papier afgedrukt, zo vertellen ze tegen The New York Times.

De zes papieren worden in zes verschillende bankkluizen verspreid over de VS bewaard. Daarnaast hebben de broers meerdere wallets, en bewaren ze de sleutel van deze digitale portemonnees ook op dezelfde manier.

Zuckerberg

De Winklevoss-tweeling kon in 2012 bitcoins kopen doordat ze een schikking troffen met Facebook-baas Mark Zuckerberg. De tweeling meende dat Zuckerberg het idee voor Facebook van hen had gestolen. De broers werden uiteindelijk afgekocht voor 55 miljoen euro, waarvan de tweeling 11 miljoen in bitcoins investeerde.

Destijds werd er lacherig gedaan over die investering: bitcoins waren nauwelijks bekend en velen waren septisch over de toekomst van bitcoin. Nu zeggen de Winklevoss-broers: “We hebben al dat gelach en gespot omgezet in wind in onze rug.”

Advertisment ad adsense adlogger