Home Opinie Waarom paniek nu je grootste vijand op de cryptomarkt is

Waarom paniek nu je grootste vijand op de cryptomarkt is

0
Waarom paniek nu je grootste vijand op de cryptomarkt is

Even iets anders dan al die nieuwsberichten en vooral negatief nieuws. Je kunt dit zien als een kleine column, een mening die ik wil ventileren tegenover de crash van gisteren. Want wat er op dit moment gebeurt met de cryptocurrencymarkt is iets wat eigenlijk elk jaar wel gebeurt.

De totale cryptocurrency market capitalizations neemt namelijk elk jaar in januari weer af. Waarom zeg ik dat? Als je naar de afgelopen jaren kijkt naar de markt, weet je dat er eigenlijk geen reden is voor paniek. De voorgaande drie jaren stond de totale marketcap elke keer in januari op zijn laagste punt en de kans was ook groot dat dit nu in 2018 zou gebeuren.

Een negatieve of positieve trend?

Gisteren bedroeg de hele cryptocurrency market capitalization op zijn laagste punt van ruim 450 miljard dollar. Dit is ongeveer 46% lager dan 10 dagen daarvoor. Dit patroon is ook terug te zien in januari 2017, waar de marketcap binnen enkele dagen een daling van 34% liet zien.

En je voelt hem al aankomen; hetzelfde vond ook in januari 2016 plaats. Op dat moment verloor de totale marketcap in 8 dagen tijd ruim 19%. In 2015 deed de marktwaarde van de cryptocurrency er bijna 2 weken erover om 44% lager te noteren.

Nu kun je je afvragen; wat is er aan de hand met de maand januari? Als je het vergelijkt met de traditionele aandelen, dan zie je het tegenovergestelde. Bij aandelen is juist de maand januari een maand waar aandelen flink stijgen, maar bij cryptocurrency handelsbeurzen zie je juist het tegenovergestelde.

Deze terugkomende dalingen kunnen dan ook verschillende oorzaken hebben, maar voor deze daling zie ik een aantal dingen voorbij komen die deze sterke daling veroorzaken.

  • Wereldwijd steeds meer negatief nieuws verspreid over cryptocurrencies
  • China en Frankrijk willen de handel in cryptocurrency gaan reguleren
  • Bitconnect heeft haar deuren gesloten

Het zijn een opstapeling van nieuwsberichten die niet helpen aan het vertrouwen in de toekomst van Bitcoin en altcoins. Daarnaast is mijn mening dat vooral de winstnemingen veel invloed hebben op de dalingen in januari.

Inkakken is bijpakken

Terwijl de helft van de wereld negatief over cryptocurrencies is en iedereen denkt dat deze denkbeeldige bubbel gaat knappen, is de andere helft van de wereld bezig om hier iets positiefs uit te halen.

Flinke dalingen betekent ook dat je coins die over het algemeen zeer goed doen, voor een flinke korting op kan pakken. Ik heb bijvoorbeeld een artikel geschreven over TRON, een coin die een zeer goed 2017 achter de rug heeft en zeker de moeite waard om in je bezit te hebben.

Je hebt daarom twee keuzes. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten en denken dat de wereld vergaat of kijken waar de kansen liggen, investeren en vasthouden (HODL) tot het moment dat je coins weer met dikke winst kunt verkopen.

Heb je al coins in je bezit die flink gedaald zijn? HODL ze! Wacht een paar weken en kijk ergens eind februari weer eens naar de coins. Wat je wilt verkopen is dat je gaat panic sellen en straks je coins met verlies verkoopt en op een later moment de coin flink weer in waarde gestegen is.

Advertisment ad adsense adlogger