Home Crypto voor Beginners Waarom een hardware wallet kopen?

Waarom een hardware wallet kopen?

0
Waarom een hardware wallet kopen?

Het bewaren van je Bitcoins of andere coins is belangrijker dan ooit geworden. Nu zijn er natuurlijk veel online wallets zoals Coinbase die ervoor zorgen dat je online je coins kunt bewaren, maar steeds meer mensen bewaren hun coins in een zogenoemde hardware wallet. Maar wat is het en wat raad ik jou aan om te kopen?

Een hardware wallet wordt soms ook wel een bitcoin kluis of bitcoin locker genoemd en is in mijn ogen de veiligste bitcoin wallet. Deze wallet is eigenlijk een apparaatje wat je via de USB poort op een ander soort verbinding op de computer aan kunt sluiten.
Hiermee kun je niet alleen veilig al je coins bewaren, maar ook ontvangen of verzenden. Zo is een hardware wallet net zo veilig als andere vormen van cold storage en zo gebruiksvriendelijk als een online wallet.

De beste hardware wallets vergelijken

Indien je een hardware wallet wil kopen, dan is het zeker aan te raden om na te gaan wat je precies met de hardware wallet wilt gaan doen. Wil je er bijvoorbeeld alleen maar Bitcoins mee opslaan of ook andere coins? Wil je investeren voor de lange termijn of er juist veel transacties mee doen? Is gebruiksvriendelijk het belangrijkst of juist de veiligheid?

Hieronder heb ik de beste hardware wallets voor je op een rij gezet. Je kunt ze vergelijken en direct bestellen. Het is altijd belangrijk dat je dit bij een betrouwbare verkoper doet.

Trezor Wallet

Ledger Nano Wallet

Lux Wallet

Op Reddit is onlangs een verhaal online gekomen dat er iemand was die via eBay een hardware wallet gesealed had gekocht, maar dit bleek vol met malware te zitten en hij was één op de andere dag al zijn coins ter waarde van 25.000$ kwijt. Een dure fout dus!

Waarom zou ik een hardware wallet nemen?

Het is een vorm van cold storage en dat betekent dat je de toegang van je coins offline bewaard en alle online bestanden verwijderd. Er zijn verschillende vormen van cold storage zoals een brain wallet, paper wallet of een offline computer wallet.

Helaas zijn er in het verleden al veel bitcoins gestolen doordat online wallets gehackt werden en de bitcoins naar andere wallets verdwenen. Door je bitcoins op een hardware wallet te bewaren zorg je dat ze offline zijn (cold storage) en het dus niet mogelijk is jouw wallet te hacken. Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om je bitcoins te bewaren en bovendien kan je ook nog super makkelijk transacties maken.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bitcoins en altcoins bezitten. Sommigen gebruiken ze om betalingen mee te doen en anderen als investering. In beide gevallen kan een hardware wallet uitkomst bieden.

Wanneer je bitcoins gekocht hebt als investering en de prijs ook daadwerkelijk stijgt, zou het heel vervelend zijn wanneer ze gestolen werden. Bij het investeren in bitcoins is het aan te raden om voor ‘cold storage’ te kiezen, omdat je ze toch niet hoeft te verzenden voor een langere periode.

Wanneer je jouw bitcoins op een hardware wallet wil bewaren, zet je ze erop en bewaar je hem in een kluis of op een andere veilige en droge plaats, totdat de bitcoin prijs dusdanig is dat je ze (of een deel) wil verkopen. Dit kan heel eenvoudig door de hardware wallet in te pluggen, in te loggen en de bitcoins via een exchange te verkopen.

Wanneer je bitcoins bezit en er ook transacties mee wil verrichten, heeft een hardware wallet helemaal veel voordelen ten opzichte van de andere vormen van cold storage. Dit omdat je vanuit de offline situatie gemakkelijk in een beveiligde online omgeving komt waar je de transacties uit kan voeren. Bij een hardware wallet zijn de veiligheid van cold storage en het gebruiksgemak van een online wallet dus gecombineerd.

Hoe werkt een hardware wallet precies?

De wallet is een extern apparaat wat de transacties voor je coins netwerk in een offline omgeving ondertekend met de private key en dit bestand wordt dan vervolgens aan je online computer doorgegeven. Daardoor kan je private key dus nooit gestolen worden door hackers, omdat deze key altijd offline blijft.

De momenteel verkrijgbare hardware wallets hebben verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de bitcoins of andere cryptocurrencies te garanderen. Hoe uitgebreid deze maatregelen zijn is verschillend per merk en type. De best beveiligde typen zijn ook het hoogst geprijsd.

Advertisment ad adsense adlogger