Home Bitcoin Visa schiet met hagel op de bitcoin

Visa schiet met hagel op de bitcoin

0
Visa schiet met hagel op de bitcoin

Een hoge baas bij Visa haalt keihard uit naar de bitcoingekte. “Elke boef en foute politicus gebruikt cryptomunten.” En: “Beleggers snappen er niets van.”

Chief financial officer Vasant Prabhu van Visa, het grootste betaalnetwerk in de wereld, zegt in de zakenkrant Financial Times geschrokken te zijn van zijn gesprekken met slecht geïnformeerde particuliere beleggers. “Ze hebben geen idee waarmee ze bezig zijn.”

Zes maanden geleden vertelde een bankier Prahbu bitcoin in maart van de hand te doen als de prijs zou pieken. Een familielid zei dat een belegging van 8.000 dollar in cryptomunten in waarde was verdubbeld. “Dat zijn precies de tekenen van een bubbel: als de persoon die jouw schoenen poetst je vertelt welke aandelen je moet kopen.”

De prijs van de bitcoin is ingestort van de piek in december boven de 19.000 dollar tot 8.300 dollar vrijdag. Dat is nog altijd acht keer meer dan bij de start van 2017.

Blockchaintechnologie

Visa bevindt zich drie miljard kaarthouders, 46 miljoen locaties om te betalen en 17.000 aangesloten financiële instituten in het hart van het wereldwijde betaalsysteem. Het bedrijf experimenteert met blockchaintechnologie voor grensoverschrijdende betalingen, maar is niet van plan om betalingen in cryptovaluta te faciliteren.

“Bij een munt die door een centrale bank is uitgegeven, weet ik wat erachter zit. Bij cryptovaluta heb ik geen idee wie zich om het geld bekommert,” zegt Prahbu.

Visa verbiedt klanten niet om cryptomunten te kopen, maar is alert op witwassen en ander crimineel gedrag. Virtueel geld is geliefd onder criminelen, zegt Prahbu. “Het is niet makkelijk om zwart geld het bankensysteem in te krijgen. Cryptomunten worden veel voor dat doel gebruikt. Elke crimineel en foute politicus gebuikt virtueel geld, durf ik te wedden.”

Advertisment ad adsense adlogger