Home Litecoin Vijf redenen om nu (niet) Litecoin te kopen

Vijf redenen om nu (niet) Litecoin te kopen

0
Vijf redenen om nu (niet) Litecoin te kopen

De laatste tijd is de bitcoin behoorlijk in het nieuws, vanwege de extreem hoge waarde van de coins op het moment. Bitcoins zijn echter niet de enige cryptocurrency. Hoewel ze wel de bekendste zijn, bestaat er nog behoorlijk wat ander cryptografisch geld waaronder Litecoin. Hoewel Litecoin veel overeenkomsten heeft met bitcoin, zijn er toch ook wat verschillen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet bezig te gaan met Litecoin.

Algoritme Litecoin moeilijk te breken

Als je geïnteresseerd bent in het kopen of investeren in cryptocurrency, heeft Litecoin een paar voordelen tegenover de Bitcoin. Litecoin gebruikt een ander type algoritme dan Bitcoin, wat komt met bepaalde voordelen. Bij Litecoin wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd scrypt algoritme, terwijl bij Bitcoin SHA 256 gebruikt wordt. We gaan verder niet in op wat precies de verschillen tussen de twee zijn, maar wat je moet onthouden is dat het Litecoin algoritme minder makkelijk te kraken is dan die van Bitcoin. Dat maakt het Bitcoin algoritme dus minder veilig.

Een ander voordeel van het scrypt algoritme, is dat het voor mijners makkelijker is om toegang te krijgen tot het systeem. Dit zou een stuk meer nieuwe mijners kunnen motiveren om te beginnen met Litecoins en zelfs mijners kunnen wegkapen van Bitcoin.

Snelle verwerking transacties

Als je houdt van snelheid en je eraan ergert om ergens op te moeten wachten, is Litecoin meer je vriend dan Bitcoin. Bij Litecoin duren transacties ongeveer 2,5 minuten. Dat is op zich beste een tijd om op een transactie te wachten maar wanneer je dit met de verwerkingstijden van Bitcoin vergelijkt, is het zo voorbij. Bij Bitcoin moet je namelijk toch wel zo’n 10 minuten wachten voordat transacties verwerkt zijn.

Er zijn behoorlijk wat Litecoins te mijnen

Net als bij goud kun je Litecoins en Bitcoins niet eeuwig blijven mijnen, maar raakt het een keertje op. Bij Litecoin valt er echter veel meer te mijnen dan bij Bitcoin en heb je dus een grotere kans om de coins te bemachtigen. Er zijn in totaal 84 Litecoins op te graven, tegenover 21 miljoen Bitcoins.

Hoge transactiekosten

Zoals gezegd is een voordeel van Litecoin-transacties, is dat ze veel sneller worden verwerkt dan bij Bitcoins. Dit komt echter wel met een prijs. De kosten van een transactie zijn dan ook weer een stukje hoger. Je betaalt namelijk per transactie 0,02 Litcoins, terwijl je bij Bitcoin maar 0,0001 coins hoeft te betalen voor een transactie.

Zwaar voor je videokaart en werkgeheugen

Helaas lijkt bij Litecoins elk voordeel toch ook weer een keerzijde te hebben. Het algoritme dat er gebruikt wordt mag namelijk dan wel veiliger zijn, maar helaas zuigt het meer aan een computer dan bij het mijnen van Bitcoins. Zowel het werkgeheugen als de videokaart krijgen het zwaar te verduren. Als je zelf gaat mijnen kan dit dus een probleem worden, maar zelfs als je niet mijnt kan het de groei van de cryptocurrency mogelijk tegenwerken. Waardoor het toch ook weer nadelig voor je kan zijn als je hebt geïnvesteerd in de muntjes.

Advertisment ad adsense adlogger