Vijf redenen om nu (niet) Litecoin te kopen

0
481

De laatste tijd is de bitcoin behoorlijk in het nieuws, vanwege de extreem hoge waarde van de coins op het moment. Bitcoins zijn echter niet de enige cryptocurrency. Hoewel ze wel de bekendste zijn, bestaat er nog behoorlijk wat ander cryptografisch geld waaronder Litecoin. Hoewel Litecoin veel overeenkomsten heeft met bitcoin, zijn er toch ook wat verschillen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet bezig te gaan met Litecoin.

1Algoritme Litecoin moeilijk te breken

Als je geĆÆnteresseerd bent in het kopen of investeren in cryptocurrency, heeft Litecoin een paar voordelen tegenover de Bitcoin. Litecoin gebruikt een ander type algoritme dan Bitcoin, wat komt met bepaalde voordelen. Bij Litecoin wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd scrypt algoritme, terwijl bij Bitcoin SHA 256 gebruikt wordt. We gaan verder niet in op wat precies de verschillen tussen de twee zijn, maar wat je moet onthouden is dat het Litecoin algoritme minder makkelijk te kraken is dan die van Bitcoin. Dat maakt het Bitcoin algoritme dus minder veilig.

Een ander voordeel van het scrypt algoritme, is dat het voor mijners makkelijker is om toegang te krijgen tot het systeem. Dit zou een stuk meer nieuwe mijners kunnen motiveren om te beginnen met Litecoins en zelfs mijners kunnen wegkapen van Bitcoin.