Home Crypto Nieuws Uitverkoop Cryptocaluta lijkt voorbij

Uitverkoop Cryptocaluta lijkt voorbij

0
Uitverkoop Cryptocaluta lijkt voorbij

De XRP van Ripple noteert rond half twaalf 6,5 procent hoger, uitgedrukt in dollar. Bitcoin staat bijna 5% in de plus, terwijl ethereum een kleine plus noteert.

De prijzen van virtuele munten herstellen zich daarmee enigszins van de val eerder deze week, nadat Zuid-Korea een verbod aankondigde op de handel in cryptovaluta.

Dat verbod zal er op korte termijn niet komen, zei een woordvoerder van de regering vrijdag. Meer dan 60.000 Koreanen hebben een petitie ondertekend tegen de voorgenomen wet, en voor het ontslag van de minister van Justitie, Park Sang-ki, die het verbod aankondigde. Zuid-Korea is een van de grootste markten voor de handel in virtuele valuta.

Ook het nieuws dat de financiële toezichthouder in Zuid-Korea zes lokale banken onderzoekt die virtuele valutarekeningen aanbieden, beïnvloedde de koersen negatief, net als het vooruitzicht dat Beijing het minen van cryptovaluta zal aanpakken
Adviesbureau Quinlan & Associates voorspelt in een uitvoerige analyse van 156 pagina’s een enorme crash van de markt voor cryptomunten dit jaar, en bitcoin in het bijzonder. De virtuele munt zal eind december nog circa 1.800 dollar waard zijn.

Uitgedrukt in marktkapitalisatie (117 miljard dollar) blijft ethereum na bitcoin (231 miljard dollar) de op een na grootste cryptomunt. Maandag heroverde de virtuele munt de tweede plek op de XRP van Ripple (79 miljard dollar), die die positie vorige week had veroverd.

Website The Motley Fool denkt dat de meest bekende cryptovaluta niet meer voor de grootste koerswinsten kunnen zorgen en tipt drie nieuwe potentiële sterren aan het firmament.

Advertisment ad adsense adlogger