Home Crypto Nieuws Trump verbiedt Venezolaanse cryptomunt Petro

Trump verbiedt Venezolaanse cryptomunt Petro

0
Trump verbiedt Venezolaanse cryptomunt Petro

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekende in de afgelopen week een decreet waarmee het verboden wordt om transacties te doen in de Verenigde Staten met de ‘Petro’. De cryptomunt zou op 20 maart officieel gelanceerd worden door de Venezolaanse regering. Ook wordt handel in toekomstige Venezolaanse digitale munten verboden.

De Venezolaanse regering bekritiseerde de nieuwe sanctie. De “Petro” zou een van de meest betrouwbare crypto-valuta’s ter wereld worden. Critici noemen het lanceren van de crypto-valuta een wanhopige poging om de buitenlandse schuld van 150 miljard dollar terug te betalen. In februari begon de regering van Nicolas Maduro met de voorverkoop van de munt. Het zou de gevolgen van de financiële blokkade door de Verenigde Staten en het instorten van de olieproductie moeten verlichten.

De Petro is bedoeld om de falende economie te ondersteunen, die al jaren lijdt aan hyperinflatie en devaluatie. Trump zei dat de munteenheid een poging is om Amerikaanse sancties te omzeilen.

Advertisment ad adsense adlogger