Trump verbiedt Venezolaanse cryptomunt Petro

0
363

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekende in de afgelopen week een decreet waarmee het verboden wordt om transacties te doen in de Verenigde Staten met de ‘Petro’. De cryptomunt zou op 20 maart officieel gelanceerd worden door de Venezolaanse regering. Ook wordt handel in toekomstige Venezolaanse digitale munten verboden.

De Venezolaanse regering bekritiseerde de nieuwe sanctie. De “Petro” zou een van de meest betrouwbare crypto-valuta’s ter wereld worden. Critici noemen het lanceren van de crypto-valuta een wanhopige poging om de buitenlandse schuld van 150 miljard dollar terug te betalen. In februari begon de regering van Nicolas Maduro met de voorverkoop van de munt. Het zou de gevolgen van de financiële blokkade door de Verenigde Staten en het instorten van de olieproductie moeten verlichten.

De Petro is bedoeld om de falende economie te ondersteunen, die al jaren lijdt aan hyperinflatie en devaluatie. Trump zei dat de munteenheid een poging is om Amerikaanse sancties te omzeilen.

DELEN
Vorig artikelBlockchainplatform Chimaera zet in op gaming
Volgend artikelBitcoin zakt onder $8000
Jasper Tak
Bitlite begonnen uit mijn fascinatie en enthousiasme over cryptocurrency. Ik denk dan ook echt dat het de toekomst is en dat we momenteel aan het begin van alles staan.