Home Bitcoin Tot zes jaar cel voor bitcoinwitwassers

Tot zes jaar cel voor bitcoinwitwassers

0
Tot zes jaar cel voor bitcoinwitwassers

Hij dealde drugs en van het verdiende geld kocht hij bitcoins. Die verkocht hij snel door, voor contant geld. Witwassen, oordeelde de rechtbank in Dordrecht woensdag, en daarom moet Youssef A. (29) uit Schiedam zes jaar de cel in.

Youssef A. nam bij de verkoop genoegen met een lage prijs. De kopers verkochten het virtuele geld snel door voor de volle mep. Het verschil mochten ze in eigen zak steken. Een van hen is zijn broer Farid A. (39). Die werd veroordeeld tot 24 maanden celstraf. Ook moet hij 81.000 euro aan illegale inkomsten terugbetalen.

’Geen vragen’

Martijn W. (36) uit Rotterdam kreeg 18 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. W., alias De Hollander, zei tijdens het proces dat hij zich nooit heeft afgevraagd hoe zijn vriend aan de bitcoins kwam, waarom hij die niet zelf wilde verkopen en waarom hij genoegen nam met een lagere prijs. Gediminas D. (30) uit Rotterdam werd ook veroordeeld voor witwassen, maar komt op vrije voeten. Hij kreeg zes maanden celstraf, waarvan 107 dagen voorwaardelijk. Omdat hij het onvoorwaardelijke deel al in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft hij niet terug achter de tralies.

A. werd in 2015 mishandeld door een van zijn eigen handlangers, Audrius G. (31) uit Rotterdam. Die kreeg drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, voor de mishandeling, voor drugshandel en voor witwassen.

Advertisment ad adsense adlogger