Toezichthouders in VS om tafel over regulering crypto’s

0
129

Vandaag zullen de belangrijkste wetgevende instanties in Amerika om tafel gaan omtrent bitcoin en cryptocurrencies, tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse congres. Persbureau Reuters meldt dat de CFTC en de SEC een verklaring zullen afleggen voor het Senate Banking Committee over de risico’s die virtuele valuta’s opleveren voor beleggers en het financiële systeem.

In het paper van de CFTC kwam het volgende naar voren:

“Virtual currencies … likely require more attentive regulatory oversight in key areas, especially to the extent that retail investors are attracted to this space,” Giancarlo said in his testimony.

Wat er precies besproken zal worden en met welk doel is nog onduidelijk. Op dit moment is er in Amerika geen toezichthouder op gebied van cryptovaluta. Ook de handel in crytpovaluta’s bevindt zich in een grijs gebied tussen de SEC, CFTC, de Treasury Department en overheidsinstanties.

Veel crypto-enthousiastelingen staan over het algemeen positief tegenover regulering. Er is echter een negatief sentiment ontstaan omtrent het woord zelf. We zien daarom dat ook rond dit nieuws de ‘FUD’ toeslaat en markt het zwaar heeft.

Alleen vandaag al daalde de bitcoinkoers met -15,52%. Ten tijde van schrijven noteert de koers 6.815 dollar.

DELEN
Vorig artikelRem op verkoopgolf bitcoin
Volgend artikelBanken zitten niet te wachten op crypto-ondernemers
Jasper Tak
Bitlite begonnen uit mijn fascinatie en enthousiasme over cryptocurrency. Ik denk dan ook echt dat het de toekomst is en dat we momenteel aan het begin van alles staan.