Home Termen Cryptocurrency

Termen Cryptocurrency

Doordat er zulke moeilijke woorden voorkomen op deze site geven een korte uitleg wat de betekenissen daarvan zijn, naar verloop van tijd zullen er meer termen aan toegevoegd worden.

A / B / C /D /E /F /G /H /I /J /K /L /M /N /O /P /Q /R  /S  /T /U /V /W /X /Y /Z

 

A

 

Altcoins : Betekent ander alternatief cryptografisch geld naast Bitcoin. Zoals Litecoins, Peercoins, Monero, Ripplecoins.

AES 256: Betekent algoritme die toegepast wordt voor het minen van AES 256 Cryptogeld zoals Bitcoin,Peercoin.

ASIC : Application Specific Integrated Circuit
Betekent Chip op maat voor een specieke toepassing zoals voor het minen.

 

B

BCC: Digitale valuta afkorting voor BitConnect, deze cryptocurrencie wordt toegepast voor de wetenschap en medisch gebruik in de blockchain.

BCH: Betekent digitale valuta afkorting Bitcoin Cash (afsplitsing van Bitcoin)

BCG: Betekent digitale valuta afkorting Bitcoin Gold (afsplitsing van Bitcoin)

Blockchain: Betekent grootboek waar alle transacties (openbaar) worden gemaakt.

BTC: Betekent digitale valuta afkorting voor Bitcoin

Byzantium Hard Fork: Het eerste deel van de geplande hardfork van Ethereum, activeert 17 oktober 2017

 

C

Chainsplit : Afsplitsing van de blockchain wat resulteert in meerdere cryptocurrencies

Coldwallet: Betekent opslagmedium offline voor cryptografisch geld, waar transacties mee kunnen worden verricht zodra de wallet internet verbinding heeft. (zie ook Hardwarewallet onder H )

Consensus-driven: Betekent een aangedreven algoritme voor de veilige bijstelling van de blockchain.

CPPSRB: “afkorting: Capped Pay Per Share with Recent Backpay” Betekent Afgedekte betaling per deel met recente terugbetaling.

CPU (Central Processing Unit) Het computergedeelte van de miningcomputer. Deze wordt ook wel de “processor” genoemd en bestaat uit de besturingseenheid en ALU. Tegenwoordig bevinden de CPU’s  zich op een enkele microprocessor-chip. In feite zijn meerdere verwerkingseenheden op één chip gebruikelijk. CPU minen wordt vaak Monero benoemt om te minen(scrypt mining)

Cryptocurrency: Betekent digitaal geld zoals Bitcoin,Monero,Peercoins, Ripplecoins etc.

 

D

DASH: Betekent DASH coin. een cryptografische munt

DGM: Dubbele Geometrische Methode ofwel een hybride tussen PPLNS en geometrische beloning types waarmee exploitanten enkele van de variantie risico nemen. Exploitant ontvangt deel van de uitkering op korte rondes en geeft het op langere rondes terug om betalingen te normaliseren.

Difficulty hashrate: Betekent Moeilijkheidsgraad op het gebied van minen.

Distributed Ledger technology: Betekent een verdeeld grootboek (ook wel gedeelde grootboek) is een consensus van gerepliceerde, gedeeld en gesynchroniseerde digitale gegevens geografisch verspreid over meerdere locaties, landen of instellingen. Er is geen centrale administrateur of centrale gegevensopslag.

 

E

ETC: Afkorting voor de digitale valuta Ethereum Classic

ETH: Afkorting voor de digitale valuta Ethereum (niet verwarren met Ethereum classic)

ESMMPSEqualized Shared Maximum Pay Per Share. Net als SMPPS, maar egaliseert betalingen eerlijk over alle mensen die het verschuldigd zijn.

 

F

 

FPPS: Full Pay Per Share. Net als bij PPS, maar niet alleen verdelen regelmatige blok beloning, maar ook de transactiekosten. Het berekend standaardtransactiekosten binnen een bepaalde periode en verspreiden mijnwerkers naar hun hash vermogen bijdragen in de miningpool. Het zal de winst van de mijnwerkers verhogen met 7% -11%.

 

G

GPU(Graphics Processing Unit) : Een programmeerbare logica-chip (processor) gespecialiseerd voor weergavefuncties. De GPU maakt afbeeldingen, animaties en video’s voor het computerscherm . GPU’s bevinden zich op plug-in-kaarten, in een chipset op het moederbord of in dezelfde chip als de CPU wat betreft voor het minen wordt GPU hardware matig gebruikt voor het maken van cryptomunten zoals Ethereum

 

H

 

Hardwarewallet: opslagmedium voor cryptografisch geld zoals USB stick, zodra de hardware wallet verbinding heeft met internet kan er transacties mee worden verricht.(zie ook Coldwallet onder C )

Hashrate: betekent rekenkracht die wordt gebruikt in het algoritme dat weergeven wordt als Kh/s ,Mh/s,  Gh/s en Th/s.

Hostedwallet: een online opslag medium voor cryptografisch geld waarmee transacties mee gedaan kan worden.

Hyperledger (of het Hyperledger project): betekent een open source blockchain platform, wat is gestart in december 2015 door de Linux Foundation. Om de blockchain gebaseerde gedistribueerde grootboeken te ondersteunen. Het is gericht op grootboeken. Ontworpen om wereldwijde zakelijke transacties, met inbegrip van belangrijke technologische, financiële en supply chain bedrijven te ondersteunen, met als doel het verbeteren van de vele aspecten van de prestaties en betrouwbaarheid.

 

I

ICO: Initial Coin Offering .

Een ICO is een recent ontwikkeld concept van crowdfunding projecten in de cryptocurrency en Blockchain industrieën.

ICO staat voor het initiële muntenaanbod. Het is een gebeurtenis, soms aangeduid als ‘crowdsale’, wanneer een bedrijf zijn eigen cryptocurrency uitbrengt met een doel van een financiering. Het levert meestal een bepaald aantal crypto-tokens af en verkoopt dan die tokens naar zijn beoogde publiek, meestal in ruil voor Bitcoins, maar het kan ook fiat geld zijn.

Als gevolg hiervan krijgt het bedrijf de hoofds verantwoordelijke om de productontwikkeling te financieren en de leden van het publiek krijgen hun crypto tokens ‘aandelen. Bovendien hebben ze eerst de volledige eigendom van deze aandelen.

 

J

 

 

K

 

 

L

 

LTC: Digitale valuta afkorting voor Litecoin

 

M

 

Minen: Complexe coderingsproces om cryptografisch geld te creëren( zoals Bitcoin)

Miningpool: Is een collectief van mijnwerkers om coderingsproces in cryptografisch geld sneller te creëren.

 

N

Nodes: betekent digitale (crypto)transactie knoop punten.

 

O

 

 

P

 

POT: Pay On Target. Een hoge variantie PPS variant dat betaalt  de moeilijkheidsgraad van het werk.

PPC: Afkorting voor de Cryptovaluta Peercoin, wat gebruik maakt van P2P blockchain network.

PPLNS: Pay Per Last N Group ofwel (of shifts). Net als bij PPLNS, maar deelt zijn gegroepeerd in “shifts”(verschuivingen) die in hun geheel worden betaald.

PPSPay per share dit houdt in dat het tijdens het minen per deel wordt uitbetaald.

PPT: Cryptovaluta afkorting voor Populous, cryptomunt die bekend staat om facturen voorruit te betalen en terug te krijgen met Populous.

Prop. : Proportioneel. Wanneer blok wordt gevonden, wordt de beloning verdeeld over alle werknemers in verhouding tot hoeveel aandelen van elk van hen heeft gevonden.

 

Q

Quark Alghoritme : Betekent een algoritme die toegepast wordt voor het minen van diverse cryptomunten waaronder Quarkcoin

QRK: Afkorting voor cryptovaluta Quark Coin

 

R

 

RSMMPS:Y

Recente Shared Maximum Pay Per Share. Net als SMPPS, maar het systeem is bedoeld om prioriteit aan de eerst meest recente mijnwerkers.

 

S

 

Shared Ledger Technology: Dit wordt ook wel Distributed Ledger Technology genoemd.( zie L in de woordenlijst)

Segwit: is uitgevonden om de bestandsgrootte van een Bitcoin-transactie te verminderen. Hiermee kunnen meer transacties worden goedgekeurd telkens een blok transacties is bevestigd. In principe is het de bedoeling dat het Bitcoin-netwerk meer transacties met elk blok goedkeurt. (Segregated Witness) betekent dat we de getuigenis van de transactie scheiden om het kleiner te maken. De handtekening gegevens, of getuige, zullen nog steeds worden verzonden, maar het wordt niet binnenin de transactie opgenomen. Elke Bitcoin-transactie heeft 3 delen – die het heeft verzonden, wie het ontvangt en een digitale handtekening die de afzender verifieert, heeft het recht om de cryptomunten te verzenden. De handtekening wordt beschouwd als “de getuige” voor de transactie.

SMMPS: Shared Maximum Pay Per ShareNet als Pay per Share, maar betaalt nooit meer dan het miningpool verdient

 

T

 

 

U

 

 

V

 

 

W

 

Wallet: Cryptografisch geld waar het opgeslagen wordt en transacties mee worden verricht.

 

X

 

X11: Algoritme die toegepast wordt op de rekenkracht van het minen van o.a. DASH coins, Zcash coins.

XMR : Digitale valuta afkorting voor Monero

XRP: Digitale valuta afkorting voor Ripplecoins

 

Y

 

 

Z

ZEC : Digitale valuta afkorting voor ZCASH,   ZCASH is gemaakt in September 2015 en maakt gebruik van een Private Blockhain.

Advertisment ad adsense adlogger