Home Crypto Nieuws Telegram komt met een eigen cryptocoin

Telegram komt met een eigen cryptocoin

0
Telegram komt met een eigen cryptocoin

Het grote publiek kent Telegram vooral als een “meer veiliger” alternatief voor Whatsapp, maar de app is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een compleet platform met betalingen, spelletjes en andere uitbreidingen. Dus wat is de natuurlijke volgende stap voor Telegram? Een eigen Coin natuurlijk!

Telegram gaat namelijk zijn eigen cryptocoin lanceren en dat is best interessant. Waarom? Omdat Telegram geen onbekende startup is en al een platform heeft met meer dan 180 miljoen actieve gebruikers.

Deze cryptocoin gaat Gram heten en het wordt geïntegreerd in het versleutelde platform van Telegram. Hiermee kunnen gebruikers snel en veilig betalingen uitvoeren en dat betekent ook internationaal.

Afgelopen maandag lekte het white paper uit. Daarin wordt het “Telegram Open Network” in detail beschreven. Het netwerk wordt een derde generatie blockchain-toepassing, gebaseerd op het technologische succes van andere cryptocurrencies.

Telegram cryptocoin Gram

Het plan is om de 180 miljoen actieve gebruikers in te zetten om Gram een kickstart te geven. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt al een wallet gelanceerd, waarin de munt bewaard kan worden. Begin 2019 moet het Telegram Open Network al volledig zijn deuren openen voor alle gebruikers.

Maar wat maakt Telegram’s Gram zo bijzonder? Ten eerste is het systeem groen. Bitcoin en vergelijkbare tokens geven nieuwe munten vrij wanneer miners ingewikkelde wiskundige problemen oplossen. Een innovatief idee, maar het slurpt energie.

Sterker nog, meer elektriciteit dan heel Servië. In het geval van Telegram wordt er bewust niet voor die aanpak gekozen. In plaats daarvan worden de munten gefaseerd gedistribueerd. Meer daarover lezen? Dan kun je hier de white paper checken. Er hoeven geen grote partners gezocht te worden die de munt gaan gebruiken: dat doet het platform zelf al.

Wat is het voordeel van deze coin?

Het grootste voordeel van deze coin is dat het al een basis heeft om op verder te bouwen. Telegram heeft op zichzelf als chat-app en platform natuurlijk al een groot succes. Hierdoor hoeven ze niet actief op zoek naar grote partners die ook daadwerkelijk de munt gaan gebruiken, want dat doet het platform zelf al.

Advertisment ad adsense adlogger