Home Crypto Nieuws Rusland legaliseert de cryptocurrencyhandel

Rusland legaliseert de cryptocurrencyhandel

0
Rusland legaliseert de cryptocurrencyhandel

Aziatische landen zijn nog steeds bezig met de regulering van cryptocurrency, maar Rusland omarmt de handel hiervan. Vanaf maart 2018 zijn voor de inwoners van het HTP en bedrijven alle cryptocurrency activiteiten legaal. Daarnaast hoeven beleggers de eerste jaren geen belasting hierover af te staan. Rusland gaat hier geheel in tegen de plannen van andere landen.

De wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft een decreet ondertekend dat in maart in werking zal treden. Het decreet omvat de legalisatie van de handel in cryptocurrency, ico’s en slimme contracten. Met dit decreet hebben rechtspersonen en ondernemers uit het High Technologies Park (HTP) recht om te handelen in bovenstaande.

Als je niet woonachtig bent in het High Technologies Park kan je via de bewoners van het HTP gebruik maken van deze regeling. De HTP is een economische zone in Wit-Rusland en in deze zone gelden er speciale belastingen en wettelijke regelingen. Zo zijn er ruim 192 IT-bedrijven in het HTP gevestigd.

Belastingvrij tot 2023

De inwoners en bedrijven van het HTP die in cryptocurrency handelen hoeven hier tot 2023 geen belasting over te betalen. Dat zal dus de handel in crypto alleen maar gaan stimuleren. Het is een belastingregel die niet alleen voor de handel in crypto geldt, maar bijvoorbeeld ook voor de mijnbouw daarvan.

Met deze speciale regelingen geeft Wit-Rusland de industrie de kans om buitenlands kapitaal aan te trekken. Het is echt een slimme zet, omdat het uiteindelijk de overheid ten goede zal komen.

Rusland en crypto; niet altijd een gelukkig huwelijk

In 2016 was Rusland ervan overtuigd dat Bitcoin een bedreiging vormde voor de nationale veiligheid. Ook zou het niet ten goede komen van de economie. Even was er sprake van een nieuwe wetgeving waarbij cryptocurrency handelaren en gevangenisstraf van 7 jaar riskeerden. Ondertussen is de Russische mening 180 graden omgedraaid. Dit gebeurde nadat de Russische president Poetin een ontmoeting gehad met Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum. Na deze ontmoeting keek president Poetin heel anders tegen cryptocurrency aan.

Rusland is van mening dat cryptovaluta niet langer een bedreiging voor de economie is maar juist voor onafhankelijkheid zorgt. Door de handel in cryptocurrency is Rusland niet alleen afhankelijk van aardolie en gas. De Russische overheid houdt zich met name bezig met Ethereum: zo heeft de overheidsbank VEB samen met Ethereum een project ontwikkeld.

Ondanks al deze positieve berichten houdt Rusland wel de cryptocurrency handel goed in de gaten. Het is niet uitgesloten dat het land met nieuwe regelgeving omtrent de handel komt. Dit geldt overigens ook voor andere landen.

Advertisment ad adsense adlogger