Nu er gebleken is dat overheidsfunctionaris met voorkennis handelen, zijn ze nu in Zuid-Korea verplicht om hun investeringen aan te geven. Het is een wetsvoorstel wat ingediend is en wil daarmee voorkomen dat de cryptocurrency handel gemanipuleerd wordt.
Het nieuwe wetsvoorstel moet de oude wet vervangen waarmee overheidsfunctionarissen verplicht zijn om cryptocurrency bezittingen van meer dan 10 miljoen Won aan te geven. Dit bedrag komt overeen met ongeveer €7630. Verandering van de regels is een antwoord op de beschuldiging richting enkele overheidsmedewerkers met betrekking tot handel met voorkennis.
Halverwege januari kwam de zaak al aan het licht en werd het tijdens een vergadering van de Nationale Assemblee bevestigd. Zo ging het om een aantal medewerkers die cryptocurrencies verhandelden vlak voordat de overheid met crypto regulerende maatregelen zou komen. En omdat de wereld koersen bij deze berichtgevingen altijd dalen, hebben de medewerkers altijd nog snel winst kunnen behalen.
Het land is al een lange tijd bezig met het reguleren van de handel in crypto. Eerder gaf het land al aan om de hele handel te verbieden, maar dit stuitte op teveel weerstand. Zo blijken Koreaanse banken goed te verdienen aan de cryptocurrency handel. Inmiddels zijn er meerdere nationale petities tegen de extreme cryptocurrency regelgeving gestart.
Misleidende informatie wordt gevolgd met sancties
En omdat overheidsfunctionarissen verplicht worden om cryptocurrency bezittingen toe te voegen aan de lijst met items van openbaarmaking en hierdoor hoopt de overheid dat er meer transparantie in de handel komt.
Functionarissen mogen geen valse of misleidende informatie doorgeven. Doen ze dit wel, dan kunnen ze een sanctie of andere maatregel verwachten. Dat er openheid komt is voor burgers alleen maar een goede zaak: hiermee laat de overheid zien dat het de handel niet opzettelijk wil frustreren.