Home Crypto Nieuws De oprichter van Litecoin verkoopt al zijn Litecoins

De oprichter van Litecoin verkoopt al zijn Litecoins

0
De oprichter van Litecoin verkoopt al zijn Litecoins

De mede-oprichter van cryptomunt Litecoin heeft al zijn Litecoins verkocht, omdat hij belangenverstrengeling wil voorkomen.

Charlie Lee kondigde in een Reddit-post op woensdag aan dat hij zijn lading Litecoins had ‘verkocht en gedoneerd’ in de voorbije dagen. Zijn beslissing was deels ingegeven door beschuldigingen dat hij de koers van Litecoin heeft geprobeerd te beïnvloeden met zijn tweets over deze cryptomunt.

“Elke keer als ik tweette over de koers van Litecoin of over nieuws, kreeg ik het verwijt dat ik dit alleen maar deed om er persoonlijk beter van te worden”, schrijft Lee. “Sommige mensen dachten zelfs dat ik aan ‘short selling’ deed met Litecoin. Dus in zekere zin is het belangenverstrengeling als ik Litecoin bezit en daarna tweet, omdat ik zoveel invloed heb.”

Lee begon in 2011 met Litecoin als een sneller alternatief voor bitcoin. Hij werkte eerder voor zoekgigant Google en cryptoruilbeurs Coinbase. Afgaande op de koers van woensdag is Litecoin de vijfde cryptomunt qua marktaandeel, met een totale waarde van 17 miljard dollar (omgerekend ruim 14 miljard euro).

“Litecoin is erg goed voor me geweest, financieel gezien. Ik ben nu vermogend genoeg om niet langer mijn financiële succes te laten afhangen van het succes van Litecoin”, schrijft Lee. Hij meldde niet hoeveel Litecoins hij had of voor welke prijs hij ze heeft verkocht. Lee beweert dat zijn acties de koers van de munt niet hebben beïnvloed.

Op woensdag stond Litecoin lager ten opzichte van de euro, al was de cryptomunt al langer aan het dalen voordat Lee zijn aankondiging deed. Overigens schoot de koers in november fors omhoog. Momenteel staat de koers rond de 260 euro.

Lee blijft wel betrokken bij Litecoin en cryptomunten in het algemeen. “Ik stop niet met Litecoin. Ik zal nog steeds al mijn werkzame tijd blijven spenderen aan Litecoin. En als Litecoin succes heeft, zal ik nog steeds op meerdere manieren beloond worden, maar niet direct door munten te bezitten.”

Advertisment ad adsense adlogger