Home Crypto Nieuws Oprichter ethereum waarschuwt voor scammers

Oprichter ethereum waarschuwt voor scammers

0
Oprichter ethereum waarschuwt voor scammers

Scammers proberen overal een slaatje uit te slaan en nu lijken ze vooral gericht te zijn op de crypto coin Ethereum. Veel mensen hebben een nep e-mail ontvangen van oprichter Vitalik Buterin, waarin de oprichter van Ethereum om hulp vraagt.

De e-mail lijkt afkomstig van Vitalik Buterin, zij het niet dat het verhaal nogal ongeloofwaardig overkomt. Zo zou Buterins laptop niet meer werken, is zijn wallet met ether bevroren en heeft hij geen geld voor een nieuwe laptop. In de e-mail vraagt Buterin om een aantal ether coins, zodat hij snel een nieuwe laptop kan kopen. Ook belooft hij dat je deze uiteraard terugkrijgt.

Nu kan natuurlijk iedereen wel bedenken dat het om een scam gaat, want Vitalik heeft echt niet al zijn vermogen op een cold wallet staan. Op Twitter waarschuwt de ethereum oprichter dan ook voor deze valse e-mail. Hij vermeldt dat mensen die twijfelen over de echtheid van de e-mail contact met hem op kunnen nemen.

Herkennen van een nep e-mail (scam)

Ondanks de vele waarschuwingen zijn er nog steeds mensen die in nep e-mails trappen. Vaak betreft het een bericht vanuit een Afrikaans land, waarbij een rijke stinkerd hulp nodig heeft. Wanneer je even wat geld voorschieten wordt je hier rijkelijk voor beloond.

Ook zijn er nep e-mails in omloop waarin gevraagd wordt naar persoonsgegevens of bankgegevens. Ook dit keer wordt een zielig of ongeloofwaardig verhaal opgehangen.
Wie geld overmaakt kan er zeker van zijn dat hij dit nooit meer terug ziet. Geef ook nooit zomaar persoonsgegevens of bankgegevens door, fraudeurs kunnen dit gebruiken voor duistere zaken.

Advertisment ad adsense adlogger