Home Crypto Nieuws Oprichter cryptomunt Ripple op papier multimiljardair door koersexplosie

Oprichter cryptomunt Ripple op papier multimiljardair door koersexplosie

0
Oprichter cryptomunt Ripple op papier multimiljardair door koersexplosie

De oprichter van de cryptomunt ripple is op papier steenrijk door de recente koersexplosie. Volgens sommige berekeningen is Chris Larsen zelfs rijker dan Bill Gates

De cryptomunt ripple bereikte donderdag een recordhoogte van 3,84 dollar, volgens Coinmarktetcap.com, schrijft Business Insider Nederland. Vrijdagochtend is een daling ingezet naar circa 3,50 waarmee wat marktaandeel betreft de ripple de tweede cryptomunt ter wereld is.

De virtuele munt won sinds begin december ruim 1.300 procent in dollars. Die koersexplosie heeft multimiljonairs gemaakt van het selecte gezelschap gelukkigen dat grote hoeveelheden van de cryptomunt bezit.

Mede-oprichter Chris Larsen van Ripple Labs (dat nu gewoon als Ripple bekendstaand) bezat in 2012 5,19 miljard XRP, oftewel 13 procent van het totaal aantal munten in omloop, vertelde het bedrijf dinsdag aan Business Insider. Met de koers vrijdagochtend is dat belang 18 miljard dollar waard, ervan uitgaande dat hij een manier weet te vinden om al zijn munten te verkopen.

Rijkste mens ter wereld

Sommige cryptofanaten op Twitter zeggen dat Larsen de rijkste mens ter wereld is, zelfs voor Bill Gates. Maar geen van die berekeningen kan worden bevestigd door Business Insider. Maar de tweets zijn wel honderden keren geretweet.

Larsen, die niet kon worden bereikt voor commentaar, bezit ook een aandeel van 17 procent in het bedrijf Ripple. Volgens CrunchBase heeft het bedrijf in negen verschillende investeringsronden 93,6 miljoen dollar opgehaald.

Ripples worden niet gemined zoals bij bitcoin, maar alle munten zijn in handen van het bedrijf achter de cryptomunt, dat ze beetje voor beetje in circulatie brengt. Ruim 60 procent van alle ripples is nog in bezit van het gelijknamige Amerikaanse bedrijf.

Die scheve verhouding is waardoor de ripple ook wel wordt gezien als de anti-bitcoin. In plaats van een gedecentraliseerde en onafhankelijke munt is bij de ripple alle macht in de handen van een partij.

‘Het kan helpen om Ripple als een bedrijf te zien’, zei vice-president Asheesh Birla woensdag tegen Business Insider. ‘We maken softwareproducten en verkopen die aan banken en betalingsbedrijven zoals MoneyGram. De munt XRP is een losstaand gedecentraliseerd product.’

Advertisment ad adsense adlogger