Home Crypto Nieuws Oma’s cadeautje nu ton waard

Oma’s cadeautje nu ton waard

0
Oma’s cadeautje nu ton waard

Bram van Stadt was 13 toen hij een gift van zijn oma van 800 euro helemaal omzette in Bitcoins. Nu vier jaar later is zijn inleg 100.000 euro waard en is hij de bink op school.

Bram zette 800 euro van oma om in bitcoins en heeft nu een ton.
Bram zette 800 euro van oma om in bitcoins en heeft nu een ton.Ⓒ GOOI EN EEMLANDER
„Oma had haar huis verkocht en en mijn broer en ik kregen elk 800 euro”, vertelt de scholier uit Hollandsche Rading in de Gooi en Eemlander.

Zijn broer schafte een mooie gitaar aan, maar Bram kocht eigenlijk tot verbijstering van iedereen een relatief nieuwe digitale munt waar hij wel wat in zag. Zijn vader, zelf belegger, gaf het laatste zetje door te zeggen dat hij vooral moest doen wat hij dacht dat goed was. „Misschien best een rare beslissing”.

Jarenlang keek de leerling van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum niet om naar zijn bitcoins.

Ton waard

Inmiddels staat de koers op 6000 euro en is de investering al een ton waard. „Rijk? Ach ik heb wel meer dan de gemiddelde 17-jarige”, zegt hij in de krant.

Oma snapt het verhaal niet helemaal, maar is blij dat haar kleinzoon zo goed boert. De broer van Bram heeft spijt als als haren op zijn hoofd. En medeleerlingen vragen hem nu geregeld geld te leen.

Overigens wil Van Stadt zijn bitcoins nog niet kwijt. Hij hoopt op een verdere stijging van de munt.

De koers van de bitcoin mag de laatste tijd dan wel enorm zijn gestegen, experts waarschuwen dat de waarde ook weleens enorm kan gaan dalen.

Advertisment ad adsense adlogger