Home Crypto Nieuws ‘NVIDIA werkt aan dedicated GPU’s voor Bitcoin mining’

‘NVIDIA werkt aan dedicated GPU’s voor Bitcoin mining’

0
‘NVIDIA werkt aan dedicated GPU’s voor Bitcoin mining’

Worden grafische kaarten dan eindelijk weer goedkoper? Velen laten zich verleiden door de Bitcoinhype en denken een snelle pay day te kunnen verwezenlijken door Bitcoins of andere altcoins te minen. Zeker nu de waarde van de digitale munt weer enigszins lijkt op te krabbelen. In de begindagen was het een stuk eenvoudiger om deze cryptomunten te maken, maar dat proces is de laatste paar jaar steeds ingewikkelder geworden. Het vergt brute rekenkracht van je computer en vooral veel tijd en geduld.

Aanvankelijk vertrouwden cryptominers op de kracht van de processor (CPU) om Bitcoins te minen, maar computernerds ontdekten al snel dat grafische kaarten van NVIDIA en andere leveranciers veel efficiënter zijn om cryptovaluta te maken. Het resultaat was dat GPU’s als de NVIDIA GeForce out of stock raakten. En toen zagen we een mooi staaltje marktwerking: de vraag nam toe terwijl het aanbod afnam, en dus stegen de prijzen.

‘GPU’s voor mining in aantocht’

NVIDIA staat op het punt om een nieuwe serie Graphical Processing Units of kortweg GPU’s te lanceren. Deze zijn niet zozeer bedoeld voor die-hard gamers, maar speciaal voor Bitcoin miners. Het verschil met de grafische kaarten die voor gaming bedoeld zijn, is dat deze geen video output hebben. Ze zijn dus niet geschikt om mee te gamen. Volgens Crypto Mining Blog, die het gerucht de wereld in heeft geslingerd, zijn de GPU’s gebaseerd op dezelfde architectuur als de NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti, Titan X en Titan XP. Eén van deze kaarten bestaat uit 3200 CUDA-cores en is in staat om snelheden tot 1582 MHz te halen.

Wat denkt NVIDIA hiermee te bereiken? Heel simpel: dat de vraag naar GPU’s voor gamers en dus de verkoopprijzen weer normaliseren. En dat er een einde komt aan de prijsinflatie die we de afgelopen maanden hebben gezien. Of het zo’n vaart zal lopen is uiteraard maar de vraag.

Advertisment ad adsense adlogger