Home Crypto Nieuws Nederlanders massaal aan het crypto

Nederlanders massaal aan het crypto

0
Nederlanders massaal aan het crypto

Met alle uitingen in de media rondom Bitcoin en de stijgende koersen raken steeds meer en meer Nederlanders geïnteresseerd in cryptocurrency. TNS Kantar laat weten dat het aantal Nederland wat actief is met crypto op 135.000.

Door de enorme toevlucht van nieuwe gebruiker begint het systeem rondom de Nederlandse aanbieders te kraken. Het helaas een tendens die niet alleen voor de Nederlandse aanbieders geldt, want ook platforms zoals Bitfinex en Coinbase beginnen een enorme toevlucht te worden voor nieuwe gebruikers.

Het aanbod in Nederlandse aanbieders

Het lijkt erop dat de Nederlandse aanbieders de vraag niet aankunnen, want een partij zoals BTCDirect geeft zelf al aan dat ze tijdelijk geen nieuwe registraties accepteren. Een andere partij Bitonic vermeld dat er tijdelijke aanpassingen zijn rondom de bedragen die verhandeld kunnen worden.

Het minimum aankoopbedrag is verhoogd naar €200 en voor verkoop naar €100. LiteBit met het grootste aantal aan cryptomunten heeft het aankoop bedrag ook verhoogd. Voor LiteBit geldt een minimale aankoop van €100.

Zijn er nog alternatieve aanbieders?

Het grote voordeel is dat Nederlandse aanbieders iDeal als betalingsmogelijkheid geven en dit maakt het voor veel Nederlanders laagdrempelig. Mocht je met exchanges aan de slag gaan, dan zijn er verschillende aanbieders die met koersen tegen de Amerikaanse dollar werken.

Aanbieders zoals Coinbase en Kraken bieden koersen tegen de Euro aan. Coinbase biedt aankoop via bankoverschrijving of aankoop met creditcard. Als je Coinbase via deze link gebruikt kun je met een eerste aankoop van je USD 100 meteen USD 10 extra pakken.

Het rendement op koerschommelingen

Vorige week is er in Amerika de handel in termijncontacten van start gegaan en hiermee wordt het vooral voor de institutionele beleggers mogelijk om te handelen op de koers van Bitcoin, zonder zelf ook maar over Bitcoins te beschikken.

Op dit moment zijn de futures alleen nog op de beurzen CME en CBOE actief. CMOE gebruikt voor het bepalen van de koers de handelen via het Gemini platform die van de broers Winklevoss zijn. Ze zijn al een lange tijd actief met Bitcoin en zijn de eerste bekende miljardairs.

Advertisment ad adsense adlogger