Home Bitcoin ’Nederlanders voor €3 miljard in crypto-valuta’

’Nederlanders voor €3 miljard in crypto-valuta’

0
’Nederlanders voor €3 miljard in crypto-valuta’

Nederlanders bezitten cryptomunten met een gezamenlijke waarde van €3 miljard. Ongeveer 400.000 Nederlanders hebben geïnvesteerd in cryptomunten, zegt opiniepeiler Maurice de Hond.

Naar aanleiding van de komende Dag van de Crypto onderzocht De Hond via Peil.nl hoe groot de belangstelling is voor crytovaluta’s, zoals de bitcoin.

Die belangstelling is fors en groeiend, stelt De Hond. Met name in de afgelopen maanden november en december staken veel nieuwe geïnteresseerden geld in de nieuwe digitale munten.

Financiële ellende

Een groot deel van die nieuwkomers zit overigens nu al met de financiële ellende. De belangrijkste cryptomunt bitcoin is sinds eind december in waarde gedaald van $19.000 naar donderdag ongeveer $11.000.

Of de getallen van Maurice de Hond precies kloppen, is onduidelijk. De wereld van de cryptomunten is ondoorzichtig en wordt niet gecontroleerd door instanties als De Nederlandsche Bank. Overigens is €3 miljard aan cryptomunten maar een schijntje ten opzichte van de totale vermogens van Nederlanders.

Alleen al aan spaargeld heeft de Nederlandse bevolking €350 miljard op de bank staan.

Advertisment ad adsense adlogger