Home Bitcoin Mogelijk boost Bitcoin door bonusseizoen Wall Street

Mogelijk boost Bitcoin door bonusseizoen Wall Street

0
Mogelijk boost Bitcoin door bonusseizoen Wall Street

Beleggers in Bitcoin en andere cryptovaluta hopen op een flinke koerssprong van hun belegging nu het bonusseizoen voor bankiers begint.

Bitcoin heeft veel beleggers en gelukszoekers aangetrokken het afgelopen jaar. De koers van de digitale munt explodeerde van ruim 800 dollar op 1 januari 2017 tot ruim 19.000 dollar in december. Sindsdien is de munt al een paar weken aan een achtbaanrit bezig, waarbij snelle koersstijgingen en dalingen elkaar opvolgen.

Traditioneel kijken met name de autodealers, kleermakers en horlogeverkopers in Londen en New York uit naar het bonusseizoen van de overwegend Amerikaanse zakenbanken. Maar ook Bitcoinbeleggers en handelaren hopen nu een graantje mee te pikken van de gemiddeld 143.462,- dollar die naar schatting een kleine 10.000 Amerikaanse bankiers ontvangen.

Uitbetalen bonussen

Afgelopen donderdag trapte Morgan Stanley af met het uitbetalen van de bonussen aan zijn bankiers. Morgen volgt Citigroup, en waarschijnlijk woensdag JP Morgan, de grootste van de zakenbanken. Goldman Sachs volgt vrijdag. De Amerikaanse banken hebben naar schatting ook zo’n 50 tot 100 Nederlanders in dienst.

In Nederland zijn de bonussen van bankiers beperkt tot 20 procent van hun vaste jaarsalaris en vallen dus lager uit. De naar schatting vijfhonderd Nederlandse bankiers bij ING, Rabobank, NIBC en ABN Amro die recht hebben op een bonus, moeten daar in de meeste gevallen tot april op wachten.

135.000 Nederlandse bitcoinbeleggers

Kantar TNS becijferde eind 2017 dat er in Nederland zo’n 135.000 bitcoinbeleggers zijn, waarvan driehonderd miljonair. Anders dan wellicht gedacht maakt niet iedereen met cryptovaluta een spectaculaire winst: slechts 49 procent lukte dat.

De koers van Bitcoin cirkelt momenteel rond de 13.000 dollar, 35 procent lager dan op de piek, begin december.

Advertisment ad adsense adlogger