Home Bitcoin Man gooit 75 miljoen aan Bitcoins weg door klagende vriendin

Man gooit 75 miljoen aan Bitcoins weg door klagende vriendin

0
Man gooit 75 miljoen aan Bitcoins weg door klagende vriendin

De 32-jarige IT’er James Howells was het gezeur van zijn vriendin over zijn luidruchtige laptop zo zat, dat hij besloot het ding te verkopen. Zijn harde schijf bewaarde hij: daar stonden immers 7500 Bitcoins op. Toen hij jaren later straal was vergeten dat hij het – inmiddels grote – fortuin op de schijf had geparkeerd en het ding bij het vuilnis gooide, kon hij zich daarna wel voor zijn kop slaan. De inwoner van Wales wil nu een heuse vuilnisbelt af gaan graven om de harde schijf terug te vinden.

Het begon allemaal in 2009, toen Howells zelf Bitcoins in elkaar knutselde op zijn laptopje in zijn huis in Newport in Wales. De laptop, die dag en nacht aan stond, werd op een gegeven moment de oorzaak van een slepende ruzie met zijn vriendin. Zij was het zat dat het ding continu stond te brommen en eiste dat hij het ding de deur uit deed. De Welshman verkocht de laptop uiteindelijk op eBay. James: „De harde schijf bewaarde ik in een lade omdat daar mijn bitcoins op stonden. Als Bitcoins op een dag veel waard werden, zou ik ze nog steeds hebben”, vertelt hij aan de Daily Telegraph.

Schoonmaak

Toen James vier jaar later bezig was met een grote schoonmaak in zijn huis, dacht hij niet meer aan de Bitcoins op de harde schijf. Het ding belandde daardoor op de vuilnisbelt. Op dat moment waren de munten al 100 euro waard, wat betekent dat de Brit zonder daarbij stil te staan al een klein fortuin in zijn bezit had. Inmiddels gaat de virtuele munt echter voor het tienvoudige over de toonbank.

De dertiger is daarom van plan zijn schat op te gaan graven in de lokale vuilnishoop. „Een moderne vuilnisbelt is een complex bouwsel en er eentje uitgraven geeft allerlei milieuproblemen, zoals gevaarlijke gassen en brandgevaar. Het is een groot, duur en gevaarlijk project.” Hoewel hij begrijpt dat het ding niet zo een-twee-drie gevonden is, wil hij de zoektocht ondanks alle gevaren toch uitvoeren.

Pizza

Howells is niet de eerste die zijn fortuin aan Bitcoins in rook zag opgaan. De Amerikaan Laszlo Hanyecz kocht in 2010 twee pizza’s voor 10.000 Bitcoins. Die zouden nu samen meer dan 90 miljoen euro waard zijn. „Het was niet zo dat de bitcoin enige waarde had toen. Dus het idee om ze in te wisselen voor pizza’s, was ongelofelijk cool! Niemand wist dat het ooit zo groot zou worden”, zei Hanyecz eerder.

Advertisment ad adsense adlogger