Home Crypto Nieuws LitePay: Goed nieuws voor Litecoin of de zoveelste crypto-scam?

LitePay: Goed nieuws voor Litecoin of de zoveelste crypto-scam?

0
LitePay: Goed nieuws voor Litecoin of de zoveelste crypto-scam?

Het jaar 2018 is tot op vandaag niet al te best geweest voor Litecoin en de andere grote cryptomunten. Een opeenstapeling van slecht nieuws en scams, zorgde voor rap dalende koersen. Volgens Koersbitcoins.net zo de aankomende lancering van LitePay daar verandering in kunnen brengen. LitePay kan deze week nog gelanceerd worden.

Met LitePay wordt het maken van transacties met Litecoin eenvoudiger. Via LitePay kan een webshophouder een betaling in Litecoin accepteren, die door LitePay direct wordt omgezet in ‘traditioneel’ geld. Samen met een e-commerce systeem, komt er ook een LitePay Card.

Daarmee kan je bij een geldautomaat die VISA accepteert, pinnen uit je Litecoin wallet. Volgens LitePay gaat de service werken in 38 landen, en dekt onder andere Amerikaanse dollars, Britse ponden en Euros.
LitePay belooft betaalgemak, snelle transacties met Litecoin en een naadloze omzetting naar traditionele valuta. Bovendien is het doen van transacties gratis.

Wat is LiteCoin?

LiteCoin is de ‘light’ versie van Bitcoin. Beide cryptomunten delen dezelfde broncode, maar er zijn verschillen. Van Bitcoin is een maximaal aantal van 21 miljoen mogelijk, bij LiteCoin ligt dat aantal hoger. Ook werkt LiteCoin sneller dan Bitcoin.

Goed nieuws of de zoveelste scam?

Het optimisme van Koersbitcoins wordt niet door iedereen gedeeld. Op Reddit zijn leden argwanend, vooral door de snelheid waarmee het hele project lijkt te zijn opgezet en het bedrijf dat achter de website zit. De datum waarop de domeinnaam van de website is vastgelegd en de hosting setup zijn volgens de redditors te snel gedaan om een internationaal financieel platform op te draaien.

Het bedrijf achter de website is geen vertrouwde naam en heeft een portfolio met goedkope marketingsites. Random_Guy_534: “Ik bedoel, ik zou blij zijn als een initiatief zoals dit zou slagen, maar hun huidige setup laat alarmbellen afgaan, vooral in de cryptowereld, die vol scams zit.”

De Litecoin Foundation erkent LitePay in ieder geval wel, en tweette bemoedigend: “Eindelijk iemand die de kans pakt om litepay.us op te zetten. Goed werk!”

Advertisment ad adsense adlogger