Home Crypto Nieuws Koersen tien grootste cryptomunten dalen flink

Koersen tien grootste cryptomunten dalen flink

0
Koersen tien grootste cryptomunten dalen flink

De koersen van de tien grootste cryptomunten zijn dinsdagochtend flink gedaald. De meeste van deze virtuele munten noteerden een verlies van boven de 10 procent.
In de vroege handel verloor de bitcoin al even 14 procent en zakte tot iets boven de 12.000 dollar, meldt Business Insider dinsdag. Dit is de laagste stand sinds begin december. De koers van de virtuele munt is daarna weer licht hersteld.

De ether zakte bijvoorbeeld met 11 procent en de ripple verloor bijna 16 procent. Ook de koers van de litecoin zakte met ruim 10 procent flink. Ook bitcoin cash, cardano, neo, nem, stellar en iota noteerden in de ochtend dalingen van 6 tot ruim 16 procent.

Beweeglijk

Al sinds de start van het jaar zijn de koersen van cryptomunten zeer beweeglijk. Aangekondigde strengere regels in Zuid-Korea hebben het sentiment in de sector verslechterd.

Volgens analisten hebben de dalingen op dinsdag te maken met minder vraag naar de munten in Japan en Zuid-Korea. Het lijkt erop dat handelaren in die landen niet te veel voor de munten willen betalen en wachten op een lagere prijs.

Frankrijk

De Franse minister van Financiƫn Bruno Le Maire maakte maandag bekend strengere regels voor handel in cryptomunten te willen.

Dit moet het gebruik van de betaalmiddelen door criminelen tegengaan. De virtuele munten kunnen, vanwege het anonieme karakter van de transacties, worden gebruikt voor het ontduiken van belasting of financieren van terrorisme.

Verlies

De voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA) waarschuwde beleggers in bitcoin dinsdag voor het verlies van hun inleg.

De Nederlandse voorzitter van de toezichthouder benadrukt dat de koers van de bitcoin extreem volatiel is, waardoor het gebruik van de munt als betaalmiddel wordt ondermijnd. Bovendien wordt deze munt lang niet overal als betaalmiddel geaccepteerd.

Advertisment ad adsense adlogger