JPMorgan omarmt ’frauduleuze’ bitcoin

0
301

Topman Jamie Dimon van zakenbank JPMorgan noemde de digitale munt bitcoin ooit „fraude”. Inmiddels is intern het hoofd voor financiële vernieuwingen verantwoordelijk gemaakt voor cryptomunten.

Oliver Harris is normaal de entree binnen de bank van vooruitstrevende technologie en fintechbedrijven die de mastodont van Wall Street up to date moet houden. Volgens Financial News moet Harris de potentie van de cryptomunten voor bedrijfsklanten en vermogensbeheer inschatten.

Ook Daniel Pinto, vice-president bij JPMorgan, meldde CNBC dat het bankenbedrijf er naar kijkt. “Cryptomunten zijn reeel, maar niet in de huidige vorm”, nuanceerde hij de toenadering tot de munten die volgens Dimon een financiële luchtbel zijn die net als in de kredietcrisis veel slachtoffers zou maken onder beleggers.

Ook Goldman Sachs werkt aan een apart onderdeel met derivaten op cryptomunten. De bank sluit niet uit dat ook in de munten zelf zal worden gehandeld.

DELEN
Vorig artikelBitcoin klimt weer boven $8500
Volgend artikelMcAfee voorspelt bullrun na dalende cryptomarkt
Jasper Tak
Bitlite begonnen uit mijn fascinatie en enthousiasme over cryptocurrency. Ik denk dan ook echt dat het de toekomst is en dat we momenteel aan het begin van alles staan.