Home Crypto Nieuws JP Morgan heeft spijt van uithaal naar bitcoin

JP Morgan heeft spijt van uithaal naar bitcoin

0
JP Morgan heeft spijt van uithaal naar bitcoin

Jamie Dimon, de ceo van zakenbank JP Morgan Chase, heeft spijt van zijn opmerking dat de bitcoin bedrog is. Hij is aanzienlijk milder dan een aantal maanden geleden, maar heeft nog steeds ‘geen interesse’ in cryptocurrency.

In september zei de bestuursvoorzitter nog dat hij handelaren van zijn bank zou ontslaan als ze in bitcoin zouden handelen. De munt was volgens Dimon speculatie en hij noemde de opkomst van de cryptomunt erger dan de tulpenmanie in de 17e eeuw.

Toen was er veel vraag naar tulpen en tulpenbollen en werd er flink in gespeculeerd. De prijs van een bol steeg zelfs tot duizend gulden om uiteindelijk ineen te storten.

Hij komt nu dus behoorlijk op terug op die vergelijking en zijn andere opmerkingen. Maar bitcoin en andere munten hebben hem nog steeds niets gegrepen. “Ik vind het gewoon niet zo’n interessant onderwerp”, zegt hij tegen de Amerikaanse tv-zender Fox.

Blockchain

In het interview is hij, net als een aantal maanden geleden, wel positief over de blockchain, de techniek achter de bitcoin. “De blockchain is echt. Je moet ICO’s (initial coin offerings, red.) per geval beoordelen.”

Die opmerking is niet heel verrassend, want de bank experimenteerde al met die techniek om er zelf voordeel uit te halen. Dat kwam Dimon op de nodige kritiek te staan.

JP Morgan Chase investeerde, net als concurrerende banken, miljoenen dollars in de technologie in de hoop dat de techniek ingezet kan worden om de kosten van handelen in leningen en overboekingen te drukken. Zo zie je maar weer dat zelfs mensen die “er verstand van hebben” soms goed naast kunnen zitten!;)

Advertisment ad adsense adlogger