Home Crypto Nieuws “Dit jaar zal de cryptomarkt volwassen worden”

“Dit jaar zal de cryptomarkt volwassen worden”

0
“Dit jaar zal de cryptomarkt volwassen worden”

Dit jaar zal de cryptomarkt volwassen worden en dat zal een stuwend effect hebben op de handel in cryptomunten. Dat voorziet Adrian Lai, analist en oprichter van een op crypto’s gebaseerde investeringsmaatschappij.

De waarde van cryptocurrencies is dit jaar al met meer dan 50 procent gedaald. Maar sommige analisten blijven wel degelijk veel heil zien in deze asset class. Lai is een daarvan. Hij zit achter de in crypto’s gespecialiseerde firma Orichal Partners in Hongkong.
Volgens Lai was er in 2017 sprake van een “irrationele” markt, die mede tot stand kwam door een gebrek aan regelgeving en toezicht. Maar ook de afwezigheid van echte belangstelling van institutionele beleggers zorgde voor een irrationele situatie.

Tegen de Chinese South China Morning Post zegt Lai dat hij verwacht dat de cryptomarkt in 2018 volwassen zal worden en daarna meer investeringen zal aantrekken. Hij gaat ervan uit dat er meer regelgeving komt ten aanzien van cryptomunten, waardoor de effecten van marktmanipulatie en volatiliteit zullen worden gereduceerd. Vooral ook omdat door minder Wild West-taferelen institutionele beleggers zullen willen participeren in cryptocurrencies als asset class.

Het jaar 2018 heeft al een aanzienlijk momentum op het gebied van regelgeving gezien. Dat vindt Lai helemaal niet bedenkelijk. Integendeel. Volgens hem verbieden regelgevers de ontwikkeling en de lancering van cryptocurrencies niet, maar proberen ze de markt beter te reguleren.

Dat zal naar zijn mening juist een steun in de rug zijn van de industrie die gericht is op crypto’s. Als de houding van regelgevende instanties duidelijker wordt, dan zullen grote beleggers meer zekerheid krijgen en bereid zijn om aanzienlijke bedragen in die industrie te steken, denkt Lai.

Advertisment ad adsense adlogger