Home Crypto Nieuws Israël denkt aan een eigen cryptocurrency

Israël denkt aan een eigen cryptocurrency

0
Israël denkt aan een eigen cryptocurrency

Centrale bank van Israël onderzoekt eigen cryptovalutaDe centrale bank van Israël onderzoekt de mogelijkheid een eigen digitale valuta uit te geven. De cryptovaluta moet onder andere helpen de hoeveelheid contant geld in het land terug te dringen en leiden tot een sneller betalingssysteem.Dit meldt een anonieme bron binnen de Israëlische centrale bank aan Reuters.

De bron benadrukt dat er nog geen definitief besluit over een eventuele eigen digitale valuta is genomen. Indien de centrale bank groen licht geeft, wil de Israëlische overheid de digitale valuta opnemen in zijn begroting en economische plannen voor 2019.Centraal beheerdIn tegenstelling tot bitcoin en andere digitale valuta zou de Israëlische cryptovaluta centraal beheerd moeten worden.

Ook moeten maatregelen worden ingebouwd om de digitale valuta veilig te maken en witwassen via de digitale munt tegen te gaan.Onlangs werd ook bekend dat de Israëlische marktautoriteit ISA overweegt bedrijven die handelen in cryptomunten uit te sluiten van de Tel Aviv Stock Exchange. ISA stelt dat de prijsstijging van de bitcoin zich gedraagt als een zeepbel en wil investeerders beschermen tegen deze onzekerheid.

Advertisment ad adsense adlogger