Home Crypto voor Beginners ICO; waar staat het voor?

ICO; waar staat het voor?

0
ICO; waar staat het voor?

Wat is een ICO?

ICO staat voor Initial Coin Offering en wordt toegepast door de startende bedrijven die een eigen cryptocurrency willen lanceren. Er wordt tijdens een ICO geld ingezameld voor de ontwikkeling van een nieuwe token of coin. Hierdoor krijg je dus de kans om als één van de eersten coins van een nieuw crypto-project te bezitten in ruil voor fiat geld of andere coins zoals Bitcoin of Ether.

Waarom zou je investeren in een ICO?

Bij een ICO heb je de kans om munten in je bezit te krijgen die na lancering op een exchange zoals Poloniex ineens veel meer waard kunnen worden. Dit is namelijk al meerdere keren gebeurd dat ICO’s in korte tijd razend populair geworden, zowel bij de ontwikkelaars van de coins als bij investeerders.

Zo is het zeer succesvolle Ethereum ook begonnen als ICO met een startkapitaal van 18 miljoen en momenteel is dit vele en vele malen meer waard geworden.

Hoe werkt een ICO?

In de meeste gevallen wordt een nieuwe ICO aangekondigd op de grote forums zoals Bitcointalk.org. Naast de aankondiging kun je ook direct meer informatie vinden over het project zelf, de leden die erbij betrokken zijn en de tijdlijn met informatie wanneer de geplande lancering van een coin is.

Ook wordt er uitgelegd hoe je kunt investeren in het project. Meestal bestaat het investeren uit 2 of meerdere fases waarbij je steeds minder tokens of coins kunt krijgen voor je inleg. Hieronder een klein voorbeeldje;

1 januari – 7 januari: 1 KTC = 3000 tokens
8 januari – 14 januari: 1 KTC = 1850 tokens
15 januari – 21 januari: 1 KTC = 700 tokens

Dit moet geïnteresseerden ertoe bewegen eerder te investeren. Soms wordt de sluitingsdatum vervroegd, als het benodigde bedrag eerder is bereikt dan de geplande sluitingsdatum.

Ik heb ze binnen en nu?

Nu begint het spelletje eigenlijk en ook vaak het lange wachten. Zo hebben de ontwikkelaars geld om programmeurs in te huren en bekendheid te genereren. In tussentijd blijf jij met je coins zitten waar je voorlopig niets mee kunt tot het moment dat het project vrijgegeven wordt en de munt op een exchange zoals Poliniex terecht komt. Dan kan het in een keer snel gaan.

Dit heeft te maken met het feit dat na de ICO het niet mogelijk is om tokens om coins te kopen. Vooral bij een succesvol project zullen er veel mensen zijn die op jouw munten zullen azen. Dat kan de koers ontzettend opdrijven.

Maar let wel goed op, want waar veel geld te verdienen valt, liggen ook criminelen op de loer om daar misbruik van te maken van mensen die alleen maar gouden bergen verwachten. Voorzichtigheid is dan ook gewenst, want er zijn genoeg ICO’s die later nep bleken te zijn. Lees je daarom als goed in voordat je besluit om te investeren in een ICO. En als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat 9 van de 10 keer ook echt zo.

Advertisment ad adsense adlogger