Home Crypto Nieuws ’Helft crypto-beursgangen mislukt’

’Helft crypto-beursgangen mislukt’

0
’Helft crypto-beursgangen mislukt’

Met ico’s besparen ondernemers zich veel tijd en vaak geld dankzij een ronde online om geld op te halen, waarbij deelnemers investeren in veelal startups in ruil voor tokens.

De site Tokendata telde in 2017 in totaal 902 crowdfundingacties. Die waren goed voor €208 miljoen. Daarvan mislukten 142 voordat het doel werd bereikt, aldus Tokendata maandag tegen de Volkskrant.

Enkele successen

Van de bedrijven die wel het beoogde bedrag ophaalden, gingen 276 later toch ter ziele zonder het gewenste resultaat te behalen.

Slechts enkel kwamen tot €10 miljoen of meer, de meeste ico’s kwamen volgens Tokendata niet verder dan een paar duizend euro.

De crowdfundacties werden aanvankelijk gezien als een aanvulling op de kapitaalrondes die de kring van vrienden en bekenden te boven ging.

De resultaten schrikken niet af. De komende maanden staan er volgens Tokendata zeker 250 ico’s op stapel die hopen geld bij beleggers op te halen. Toezichthouder AFM waarschuwde eind vorig jaar voor de grote financiële risico’s bij beleggers. In België geldt sinds 2014 een volledig verbod.

Tegenover veel ico’s staan geen bedrijfsprestaties of een werkend concern, de naam ’bitcoin’, ’blockchain’ of ’ico’ alleen al zorgt desondanks voor toestroom van particulieren.

Advertisment ad adsense adlogger