Home Crypto Nieuws Hackers jagen op nieuwe cryptomunt

Hackers jagen op nieuwe cryptomunt

0
Hackers jagen op nieuwe cryptomunt

Chatapp Telegram kan met een eigen crowdfundactie via de beurs $1,2 miljard ophalen onder investeerders. Dat blijkt uit steun van grote investeerders. Maar hackers profiteren ook van de grote inzamelactie onder beleggers.

De toestroom van particuliere beleggers naar de volgende hype in de markt heeft ook hackers gelokt, aldus technologiesites. Telegram heeft 170 miljoen gebruikers. Criminelen maken valse Telegram ico-sites na, ontdekte Techcrunch. Zij hopen op de toestroom van de miljoenen van particuliere investeerders die willen profiteren van het nieuwe goud.

Grote Amerikaanse fondsen als Kleiner Perkins Caufield en Sequoia Capital doen al mee met investeringen in de ontwikkeling van de eigen virtuele munt van Telegram, meldt de Financial Times. Die steun zorgt doorgaans ook voor toestroom van kapitaal van particulieren, waarop hackers hun pijlen hebben gericht. Zij zouden de vervalste sites niet herkennen en kapitaal overboeken aan de hackers.

Eigen munt

Telegram is de Russische tegenhanger van WhatsApp die claimt het berichtenverkeer beter te beveiligen. Het wil een eigen community met de nieuwe munt de gram en virtuele economie te kunnen maken dankzij het groeikapitaal, met tot $1,2 miljard, de grootste ico ooit.

Telegram bouwt hiermee een eigen netwerk, een nieuwe blockchain Telegram Open Network. Dit netwerk moet een alternatief worden voor de bitcoin- en ethereum-transacties en het onderliggende netwerk dat te traag zou worden.

Langzame start

De eerste ronde van de ico met alleen professionele beleggers die grams kunnen kopen moet $600 miljoen opleveren. Daarna kunnen particuliere beleggers deelnemen. Zij krijgen toegang tot een Telegram-wallet.

Advertisment ad adsense adlogger