Home Crypto Nieuws Google zet crypto uit Chrome-winkel

Google zet crypto uit Chrome-winkel

0
Google zet crypto uit Chrome-winkel

Google heeft producenten voor cryptomunten zoals bitcoin een slag toegebracht. Software om de crypto’s te kunnen mijnen is uit de Chrome Web Store gehaald.

Volgens Google hebben veel gebruikers munten gemijnd of daaraan bijgedragen met hun computer zonder dit in de gaten te hebben gehad. Hun pc werd gebruikt. Veel bedrijfjes doen aan crypto-jacking en gebruiken pc-kracht van anderen om de munten binnen te halen.

Google weet al langer dat zijn webwinkel indirect ook voor deze activiteiten wordt gebruikt en steekt daar na talloze eerdere ingrepen een stokje voor.

Betrapt

In januari werd een Android-app ’betrapt’ bij het mijnen via miljoenen apparaten, waaronder die voor de digitale munt monero.

Google verwijderde hiervoor veelvuldig apps uit de Play Store. Dit soort softeware van de hackers begint meteen te draaien zodra een nietsvermoedende consument zijn pc aanzet. De app maakt direct verbinding met een site die rekenkracht naar andere producenten schakelt. Onder andere Pirate Bay werkte op deze manier.

Advertisment ad adsense adlogger