Home Crypto Nieuws Goldman Sachs gaat crypto

Goldman Sachs gaat crypto

0
Goldman Sachs gaat crypto

Goldman Sachs heeft de eerste medewerker aangenomen die zich exclusief gaat richten op digitale valuta. De Amerikaanse bank onderzoekt volgens een bron van Business Insider of het een handelsdesk voor bitcoin gaat openen.

Justin Schmidt wordt onderdirecteur bij de in New York gevestigde investeringsbank en hoofd digitale markten. Tearsheet meldde het nieuws als eerste en daarna bevestigde een woordvoerder van Goldman de aanstelling.

Schmidt gaat onderzoeken hoe Goldman dieper in de ontluikende markt voor cryptomunten kan duiken, waaronder de mogelijke opening van een handelsdesk voor cryptomunten bij de zakenbank. Hij gaat zelf niet handelen, ook niet in cryptomunten.

Bloomberg meldde in december dat de bank zich klaar aan het maken was voor het openen van een cryptodesk eind juni, maar het is onduidelijk of aan die planning wordt vastgehouden.

Als Goldman Sachs inderdaad een handelsdesk voor cryptomunten opent is het de eerste grote Amerikaane bank die dat doet. Goldman helpt sommige klanten – net als aartsrivaal Morgan Stanley – al met bitcoin futures, terwijl andere banken als Citi en Bank of America zich op dit moment niet op de cryptomarkt wagen.

Banken begonnen hun tenen voorzichtig in de wereld van de digitale valuta te steken toen de prijs van bitcoin vorig jaar tot boven de 20.000 dollar steeg.

“In antwoord op de interesse van klanten in verschillende digitale producten onderzoeken we hoe we hen op dat gebied het best van dienst kunnen zijn”, laat een woordvoerder van Goldman per mail weten aan Business Insider. “Op dit moment hebben we nog geen beslissing genomen over de reikwijdte van ons aanbod ten aanzien van de handel in digitale producten.”

Schmidt is afgestudeerd aan de Massachusetts Institute of Technology en komt over van beleggingsadviseur Seven Eight Capital. Daarvoor was hij portfoliomanager bij hedgefonds WorldQuant en onderdirecteur bij zakenbank Merrill Lynch.

Advertisment ad adsense adlogger