Home Crypto Nieuws Facebook denkt aan integratie cryptocurrency

Facebook denkt aan integratie cryptocurrency

0
Facebook denkt aan integratie cryptocurrency

Ieder jaar geeft Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, zichzelf een uitdaging voor het komende jaar via een post op Facebook. Dit jaar gaat Zuckerberg dieper in op de trend van een gecentraliseerde wereld naar een gedecentraliseerde wereld. Hij zegt daarbij dat hij persoonlijk zal onderzoeken of cryptomunten daar een plaats in hebben.

Zuckerberg begon in 2009 met zichzelf ieder jaar een uitdaging te geven. 9 jaar geleden zat de wereld in een recessie en maakte Facebook geen winst. In die uitdaging is hij alvast geslaagd, te zien aan de beurskoers van Facebook. Voor 2018 legt hij de focus op haatberichten en fake news en gaat hij onderzoeken of gedecentraliseerde platformen zoals cryptomunten een plaats kunnen krijgen.

Zo zegt Zuckerberg dat veel leiders in de technologiewereld begonnen zijn met het geloof dat gedecentraliseerde krachten de macht terug in de handen kunnen geven van de mensen. De eerste 4 woorden van Facebooks missie is dan ook ‘Give people the Power’.

De miljardair gelooft nu dat veel technologiebedrijven het geloof in een gedecentraliseerde wereld verloren hebben. Cryptomunten vormen daarom een belangrijke tegenbeweging. Daarom dat de CEO van Facebook dit jaar persoonlijk wil onderzoeken wat de positieve en negatieve aspecten zijn van cryptomunten. En Zuckerberg zal ook onderzoeken of en hoe hij cryptomunten kan gebruiken binnen de diensten van Facebook.

Facebook wil de trein van mobiele betalingen niet missen

Volgens Mark Højgaard, CEO en medeoprichter van Coinify – een bedrijf dat andere bedrijven helpt met betalingen via cryptomunten, is het niet abnormaal dat Facebook het gebruik van cryptomunten onderzoekt. Mobiele betaalsystemen worden steeds belangrijker en Facebook kan hierin nog steeds geen doorbraak forceren.

In China is het bijvoorbeeld al bijzonder gemakkelijk om via WeChat Pay of AliPay betalingen uit te voeren via QR codes. Facebook integreerde al betalingen in Messenger en wil deze mogelijkheden verder uitbreiden. Cryptomunten zouden daar een rol in kunnen spelen.

Advertisment ad adsense adlogger