Home Crypto Nieuws Ethereum knalt door de grens van 1000 euro

Ethereum knalt door de grens van 1000 euro

0
Ethereum knalt door de grens van 1000 euro

Drie dagen geleden ging ethereum nog door de magische grens van 1000 dollar (833 euro). Nu is één ether al meer dan 1000 euro waard.

Dat blijkt uit gegevens van Coinmarketcap. Deze site houdt de koersen van cryptomunten bij op verschillende beurzen, en neemt een gewogen gemiddelde van de prijzen op die beurzen. Volgens de index is een ether is op moment van schrijven 1010 euro waard.

Ethereum zet zijn explosieve stijging voort. Drie maanden geleden was één ether nog 300 dollar waard. Vorig jaar rond deze tijd was één ether zelfs maar 10 dollar waard. De cryptocurrency werd drie jaar geleden gebouwd door de Russische programmeur Vitalik Buterin.

Rapport

De stijging valt mogelijk te danken aan een rapport over de prestaties van de Ethereum-blockchain. Daarin staat dat het aantal transacties in het vierde kwartaal is verdubbeld naar meer dan tien transacties per seconde.

“We gaan een nieuwe groeifase in: de fase waarin we eindelijk van experimenten naar echte, werkende applicaties gaan”, aldus het rapport. De dagen na het uitbrengen van het rapport op 2 januari is de koers flink omhoog gegaan: van 775 naar 1222 dollar.

Advertisment ad adsense adlogger