Home Crypto Nieuws Eiland te koop; alleen in Bitcoin!

Eiland te koop; alleen in Bitcoin!

0
Eiland te koop; alleen in Bitcoin!

Nog wat Bitcoins over en altijd al een eigen eiland willen hebben? Het aanbod is uitsluitend in bitcoin: voor 400 van deze digitale munten kun je het ’ongerepte’ strandparadijsje Bloody Bay op Union Island in de Cariben kopen.

Volgens de advertentie in de Financial Times van dinsdag geldt het aanbod voor het „ongerepte, unieke en oogverblindende” pareltje van dertien hectare aan de waterkant voor „een beperkte periode”.

In dollar kost het pareltje exclusief bijkomende kosten dan afgerekend in bitcoins zo’n $5,2 miljoen. Maar het wordt inmiddels geveild tegen een prijs van zeshonderd bitcoin, zo’n $7,5 miljoen.

De verkoper lijkt te mikken op de nog altijd hoge prijs van de bitcoin, dinsdag cirkelt de munt rond een stand van $13.000 per stuk. Eind vorig jaar noteerde de munt echter ruim $19.000 per stuk.

De onbekende verkoper die schuilgaat achter BloodyBay.com zegt „nieuw geld” de kans te bieden een traditionele plek in de „oude wereld” te bezitten.

Union Island, met drieduizend inwoners en een eigen luchthaventje, hoort bij de Grenadines, zo’n vijftig kilometer boven Grenada.

Advertisment ad adsense adlogger