Home Crypto Nieuws Cryptomarkt schiet weer flink omhoog

Cryptomarkt schiet weer flink omhoog

0
Cryptomarkt schiet weer flink omhoog

Hoewel de cryptocurrencymarkt een behoorlijke dip heeft gemaakt in de eerste paar maanden van het jaar, kreeg de markt een paar dagen geleden weer een kleine boost. Hoewel verschillende cryptocurrencies weer wat omhoog gingen, maakte Ripple een opvallende sprong omhoog.

Eerste blockchain platform bij bank

De reden dat Ripple een grotere boost heeft gekregen, zou te maken kunnen hebben met de lancering van het One Pay FX blockchain platform. Dit systeem is ontwikkeld door Santander, de maker van Ripple zelf, en wordt als eerste blockchain platform gebruikt door een bank om internationale betalingen te verwerken. Op het moment wordt de One Pay FX blockchain ingezet in Engeland, Brazilië, Polen en Spanje en meerdere banken en financiële instituties zouden volgens Santander binnenkort aan de lijst toegevoegd worden.

Ripple schiet omhoog

Hoewel er via het One Pay FX systeem niet met Ripple coins wordt betaald, lijkt het toch een positief effect te hebben op de waarde van van de coin zelf. De waarde van XRP steeg naar een waarde van 64 cent toen het nieuwe platform werd gelanceerd. Uiteraard klink 64 cent belachelijk, vergeleken met de waarde van Bitcoin.

Je moet je wel bedenken dat er veel meer Ripple coins bestaan dan bitcoins, wat ervoor zorgt dat de waarde sowieso lager ligt. Er zijn zo’n 39 miljard XRP tokens, tegenover 17 miljoen bitcoins.

Over waarom de cryptocurrency markt onlangs weer een boost kreeg, bestaan verschillende theorieën. Volgens sommigen zou het komen doordat het op het moment wat minder gaat met de effectenbeurs en mensen dan naar cryptocurrencies grijpen. Volgens anderen zou de Zuid-Koreaanse markt een positieve invloed hebben.

Advertisment ad adsense adlogger