Home Crypto Nieuws Cryptocurrency regelgeving in Europa

Cryptocurrency regelgeving in Europa

0
Cryptocurrency regelgeving in Europa

In Europa speelt de regelgeving van crypto nog niet zo sterk als in China en Zuid-Korea, maar er zijn toch verschillende Europese landen aan het bedenken hoe ze de actieve handel in crypto en de bijbehorende risico’s kunnen beperken. Frankrijk en Duitsland zijn samen in gesprek om nieuwe regels voor de crypto handel op te stellen.

Nu gaat het nog niet direct om beperkende maatregelen, maar wel om de risico’s naar burgers toe goed uit te leggen en burgers te beschermen tegen financieel verlies. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire en de Duitse minister Peter Altmaier bekijken hoe ze burgers het beste kunnen beschermen.

Zo is het de bedoeling dat het voorstel in maart 2018 op de G20 top in Argentinië gepresenteerd wordt. De G20 stop is een groep van 19 landen en de Europese unie, dat elk jaar een bijeenkomst houdt. Dit jaar gaat dit plaatsvinden in Argentinië. Nederland is voor 2018 uitgenodigd om deel te nemen aan deze jaarlijkse bijeenkomst.

Momenteel staan er nog geen nieuwe regels rondom de cryptocurrency handel op de planning, maar minister Hoekstra heeft laten weten dat het wel het Frans-Duitse voorstel met veel aandacht zal bestuderen.

Nederland zal naar aanleiding van het voorstel bekijken wat het ermee gaat doen. Ondertussen blijft het land waarschuwen voor de speculatieve handel in cryptocurrency. Hierbij moeten mensen goed luisteren naar de waarschuwingen die worden uitgegeven door de Nederlandse bank, AFM en financieel experts.

Wat zal de toekomst brengen?

De landen hebben verschillende mogelijkheden tot het reguleren van de cryptocurrency handel. Zuid-Korea twijfelt nog steeds en een Chinese centrale bankier heeft onlangs verklaard dat de handel in cryptocurrency verboden zou moeten worden.

In Zuid-Korea liggen in ieder geval plannen klaar om de cryptocurrency handel niet langer anoniem te laten verlopen. Banken, die aardig verdienen aan de handel, zijn verplicht om cryptocurrency accounts te controleren. Hierbij wordt gekeken naar het doel van de handel en met welke fondsen dit plaatsvindt.

Mensen die niets te verbergen hebben, zullen geen last hebben van deze regelgeving. De burgers of bedrijven die via crypto geld witwassen of zich bezighouden met illegale praktijken minder blij zijn met de strengere regelgeving.

Advertisment ad adsense adlogger