Home Crypto Nieuws ‘Crypto-malware zal op onverwachte plekken opduiken’

‘Crypto-malware zal op onverwachte plekken opduiken’

0
‘Crypto-malware zal op onverwachte plekken opduiken’

Met de handel in cryptocurrency valt veel geld te verdienen. Dat weet iedereen. Niet zo gek dat er dan ook veel criminelen actief zijn in deze wereld. AdGuard waarschuwt internet-gebruikers voor het toenemende aantal crypto-malware, dat zich als een lopend vuurtje aan het verspreiden is.

Volgens AdGuard is crypto-malware te vinden op plekken waar je het niet zou verwachten. Bijvoorbeeld op veelbezochte websites (The Pirate Bay), games, browser extensies en mobiele applicaties. Hackers kunnen op een bijna onzichtbare wijze malware installeren. Bij het spelen van een game of het openen van een website gaat je apparaat vervolgens crypto’s minen voor de desbetreffende hacker of hackers.

Het gebeurt nu al op grote schaal en je hoort er regelmatig wat over. Uit een eerder onderzoek van AdGuard bleek dat meer dan 33.000 websites op het internet zijn geïnfecteerd met crypto-malware. Met meer dan een miljard bezoeken komt dat neer op een winst van meer dan 150.000 dollar. Eerder deze week kwam Malwarebytes met een onderzoek, waaruit bleek dat vooral Android-apparaten slachtoffer zijn. (via The Next Web)

Advertisment ad adsense adlogger