Home Crypto Nieuws Crypto Exchange Coincheck gekocht door Monex group

Crypto Exchange Coincheck gekocht door Monex group

0
Crypto Exchange Coincheck gekocht door Monex group

De Japanse financiële dienstverlener Monex Group heeft aangekondigd dat het cryptocurrency exchange Coincheck gaat overnemen. Een opvallende ontwikkeling aangezien Coincheck eerder dit jaar slachtoffer van een hack was waarbij voor $500 miljoen aan crypto van gebruikers werd gestolen.

Monex Group zegt in een persbericht de rol van blockchain en cryptocurrency technologie te erkennen en te omarmen. Onderdeel van deze visie is de aankoop van Coincheck. Monex verkrijgt 100% van de aandelen voor een aankoopsom van $33,5 miljoen.

Coincheck oprichters Koichiro Wada en Yusuke Otsuka treden af als CEO en directeur. Ze blijven echter wel werkzaam binnen het bedrijf als operationele managers. De oprichter en CEO van Monex, Oki Matsumoto wordt de nieuwe directeur van Coincheck.

Coincheck heeft een explosieve stijging in omzet meegemaakt de afgelopen jaren. In 2014 genereert de exchange een omzet van $1,1 miljoen. In 2015 neemt dit toe tot $80 miljoen, een toename van 7200%. De echte stijging komt echter het volgende jaar pas in 2016 toen de website een omzet behaalde $720 miljoen.

Weliswaar een lagere relatieve stijging dan het jaar daarvoor maar wel een verschil van maar liefst $640 miljoen. Naar verwachting is deze stijging alleen maar toegenomen in 2017 aangezien dit hét jaar is geweest voor cryptocurrency. Maar aan al het mooie komt een einde en dit was voor Coincheck het moment dat het bedrijf gehackt werd voor $500 miljoen.

Dit is waarschijnlijk ook de reden dat de exchange is overgenomen voor een relatief lage aankoopsom in vergelijking met bijvoorbeeld het Amerikaanse Poloniex, dat recent werd overgenomen door de fintech startup Circle voor $400 miljoen.

Advertisment ad adsense adlogger