Home Crypto Nieuws Coinbase lanceert een crypto indexfonds

Coinbase lanceert een crypto indexfonds

0
Coinbase lanceert een crypto indexfonds

Coinbase heeft wellicht een belangrijke stap gemaakt om Wall Street enthousiaster te maken voor cryptovaluta’s. Het platform lanceert een indexfonds gericht op cryptocurrencies, waaronder de bitcoin.

Coinbase, een investeringsmaatschappij voor de cryptomarkt, wil beleggers met het zogenoemde Coinbase Index Fund toegang geven tot de digitale valuta’s die zijn genoteerd op de Global Digital Asset Exchange (GDAX). Dat is een cryptobeurs die wordt beheerd door Coinbase.

Beleggers kunnen via het indexfonds beleggen in een mandje van cryptovaluta’s die zijn genoteerd op de GDAX. GDAX verschilt van Coinbase, dat ook als een handelsplatform fungeert, doordat daar meer functies en extra’s worden geboden. Zo is het platform naar eigen zeggen geschikter voor handelaren die meer ervaring hebben.

Het mandje dat door het indexfonds wordt gevolgd, bestaat uit vier van de grootste cryptocurrencies en de wegingen worden gerangschikt op basis van marktkapitalisatie, aldus Business Insider. Beleggers moeten dus ermee rekening houden dat het fonds eigenlijk geen breed samengestelde index volgt. De blootstelling van het fonds ziet er momenteel zo uit: 62 procent bitcoin, 27 procent ethereum, 7 procent bitcoin cash en 4 procent litecoin. De huidige wegingen kunnen volgens Coinbase in de toekomst veranderen wanneer andere cryptomunten aan de portefeuille worden toegevoegd.

Niet de eerste

Coinbase heeft niet de eerste stap gezet als het gaat om het opstarten van een indexfonds gericht op crypto’s. Bitwise Asset Management besloot eerder tot het opzetten van een indexfonds gericht op cryptovaluta’s. Dat fonds volgt tien cryptocurrencies gewogen naar marktkapitalisatie.

Reuben Bramanathan, productmanager van Coinbase, vertelt Business Insider in een telefonisch interview dat de lancering van het product eigenlijk de groeiende vraag weerspiegelt van institutionele beleggers en vermogende particulieren. Volgens hem zijn die driftig op zoek naar investeringsmogelijkheden in de markt voor digitale munten. Die markt vertegenwoordigt nou een waarde van ongeveer 500 miljard dollar, zo geeft Bramanathan aan.

Hij vervolgt: “We zien nieuwe investeerders naar de markt komen omdat ze een asset zien die niet gecorreleerd is en beter presteert dan andere assets, maar ze weten niet welke ze moeten kopen.”

Accredited investors

Op dit moment staat het product alleen open voor zogeheten ‘accredited investors’ met de Amerikaanse nationaliteit, schrijft CryptoCoinSpy. In de Verenigde Staten komt een accredited investor overeen met een high net worth individual die meer dan 1 miljoen dollar aan vermogen heeft of 200.000 dollar op jaarbasis verdient.

Coinbase stelt dat het voor deze benadering heeft gekozen, omdat de investeringsmaatschappij in afwachting is van meer duidelijkheid over de opstelling van de Securities and Exchange Commission (SEC) ten aanzien van aan de bitcoin gelinkte financiƫle producten. De waakhond op de financiƫle markten houdt die de afgelopen tijd strenger in de gaten en heeft zelfs op de rem getrapt.

Advertisment ad adsense adlogger