Home Crypto Nieuws Blockchainplatform Chimaera zet in op gaming

Blockchainplatform Chimaera zet in op gaming

0
Blockchainplatform Chimaera zet in op gaming

Blockchain-gamingplatform Chimaera laat gebruikers cryptocurrency minen door te gamen. Het platform is bedoeld voor developers en gamers en is gekoppeld aan CHI, een nieuwe cryptocurrency.

Chimaera maakt het mogelijk om geheel nieuwe game-genres te creëren met integratie van cryptocurrencies en crypto-assets, staat in een verklaring. Spelers kunnen strijden om grondstoffen en valuta, die vervolgens volledig hun eigendom worden en waarde hebben in de ‘echte wereld’.

Chimaera stelt dat door de blockchaintechnologie ‘de gamewereld feitelijk on-hackbaar’ wordt en dat ‘vele vormen van cheaten onmogelijk zijn en servers 24/7 blijven draaien’. Bovendien kan een gamedeveloper nooit de stekker uit een spelwereld trekken.

Steeds meer games worden beschikbaar op Chimaera, waaronder de voetbalmanagement game Soccer Manager Crypto. In dit spel wordt er ‘een realistische economie gecreëerd’ en kunnen ‘virtuele voetballers gemakkelijk verhandeld worden voor echt geld’.

De public pre-sale van Chimaera start vrijdag. Consumenten die vroeg erbij zijn, kunnen de eraan gekoppelde cryptocurrency CHI met extra korting kopen.

Advertisment ad adsense adlogger