Home Review Bitvavo, de handelaar van de toekomst

Bitvavo, de handelaar van de toekomst

0
Bitvavo, de handelaar van de toekomst

Online zijn er veel zogenoemde aanbieders te vinden waar je crypto kunt kopen. Op deze website zijn er al veel bekende aanbieders de reveu gepasseerd, maar we willen nu het hebben over de “nieuwkomer” Bitvavo. Maar wie is Bitvavo en wat kun je precies met dit platform?

Bitvavo is een aanbieder van digitale valuta gebaseerd in Nederland (Amsterdam) die sinds oktober 2017 flink is gegroeid. Het bedrijf heeft als doel om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, met als slogan: “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.

Groot aanbod in cryptomunten

Bij Bitvavo heb je momenteel de mogelijkheid om meer dan 10 verschillende cryptocurrencies makkelijk aan te schaffen door veilig te betalen met iDEAL. Hieronder zie je alle beschikbare cryptomunten die aangeboden worden bij Bitvavo.

Het is mogelijk om met euro’s, Bitcoin of Litecoin naar Bitvavo over te maken. Je kunt euro’s storten via iDEAL of door een bankoverschrijving, wat maximaal 1 werkdag duurt. Bij Bitvavo is het altijd mogelijk om je gekochte crypto om te ruilen of te verkopen voor euro’s of andere currency.

Bitvavo staat er om bekend dat je zonder enige technische rompslomp digitale valuta kopen. Het registreren is eenvoudig en binnen enkele minuten kun je al je eigen cryptocurrency kopen. Een ander voordeel is dat ze geen minimum bedragen hanteren en instappen is voor iedereen mogelijk.

Eigen veilige wallet

Met het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo wordt alles opgeslagen in de eigen veilige wallet. Zo heb je dus geen wallet van een derde partij nodig en kun je simpel al je gekochte cryptocurrency in één omgeving opslaan. Bij sommige aanbieders is het soms nodig om een aparte wallet te hebben.

Het grootste deel van crytocurrencies wordt opgeslagen in offline wallets die van het internet afgesloten zijn zoals de Nano Ledger. Deze manier van opslaan wordt ook wel cold storage genoemd en kan theoretisch niet gehackt worden.

Het opslaan van de vele verschillende cryptocurrencies die Bitvavo biedt is dus veilig, maar je bent zelf uiteraard verantwoordelijk voor de veiligheid van je account. Zorg dus altijd dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je nooit hetzelfde wachtwoord gebruikt op meerdere plekken.

Voor het storten van euro’s en cryptovaluta worden geen kosten gerekend. Voor het opnemen van euro’s betaal je ook niks. Voor het opnemen van cryptovaluta betaal je uiteraard wel en deze kosten verschillen per digitale munt. Voor de meeste munten betaal je een fee van 2.5% en voor de aan en verkoop van Bitcoin betaal je 1.5%.

De betrouwbaarheid en veiligheid van Bitvavo

Bitvavo B.V. is een Amsterdams bedrijf dat zich op 11-05-2017 heeft ingeschreven in het handelsregister. Om grondig onderzoek te doen naar de bedrijfsgegevens van dit bedrijf hebben wij tegen betaling informatie bij de Kamer van Koophandel gekocht.

Hoewel deze gegevens publiekelijk zichtbaar zijn, zullen wij niet alle informatie op onze website tonen, zoals voornamen en persoonlijke telefoonnummers. Bitvavo B.V. heeft twee bedrijven als gezamenlijk bevoegde bestuurders:

Deranova B.V. (66790611), waar J. de Boer de zelfstandig bevoegde bestuurder is
Fortuna Holding B.V. (68739087), waar F.R. Baardse de zelfstandig bevoegde bestuurder is
Het bezoekadres is te vinden op Herengracht 450, postcode 1017 CA Amsterdam. Wij hebben al vele transacties bij Bitvavo verricht en zij ervan overtuigd dat Bitvavo betrouwbaar is.

Bitvavo hecht veel waarde aan de veiligheid van de gebruiker en geeft veel informatie hierover. Zo moet voor ieder nieuw apparaat dat inlogt bij Bitvavo apart toestemming worden gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van hot en cold wallets. Hot wallets om snel cryptocurrency te kunnen versturen zonder lange wachttijden.

Cold wallets voor het overgrote deel aan cryptocurrency om de veiligheid te waarborgen. Persoonlijke informatie zoals paspoorten, identiteitskaarten en andere gegevens worden versleuteld opgeslagen. Daarnaast is er ook een stichting opgezet Stichting Bitvavo Payments om het vermogen van de klanten veilig te stellen bij een eventueel faillissement. Alle valuta wordt geregeld door een derde partij, waardoor niets wordt beheerd door Bitvavo B.V. zelf.

Bitvavo zet hoog in op veiligheid en betrouwbaarheid. Wij zullen hieronder de veiligheidsmaatregelen bespreken die Bitvavo zelf inzet en ook diegene die je zelf kunt gebruiken.

Je kunt bij Bitvavo gebruik maken twee-factor authenticatie. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon koppelen aan je Bitvavo account en zul je alleen in kunnen loggen als je ook je telefoon bij de hand hebt. Zelfs als er dus iemand met jouw wachtwoord vandoor gaat, zal hij of zij niet in kunnen loggen.

Alle tegoeden en liquide middelen van klanten worden ondergebracht bij een derde partij: stichting Bitvavo payments. Dit zorgt ervoor dat de tegoeden van klanten als het ware worden losgetrokken van Bitvavo B.V. In het geval van een faillissement van Bitvavo kunnen schuldeisers dus geen beslag leggen op klant tegoeden. Dit geeft ons in ieder geval een betrouwbaar gevoel

Bij inlogpogingen vanuit onbekende apparaten of locaties zal er altijd bevestigd moeten worden via het bekende email adres. Ditzelfde geldt bij het verzenden van cryptovaluta naar een onbekend adres. Dit zal ook bevestigd moeten worden via het bekende email adres.

Conclusie over Bitvavo

Wij zijn erg te spreken over Bitvavo. Het bedrijf laat een betrouwbare indruk achter en de mogelijkheid om meerdere cryptomunten op 1 plek veilig op te slaan is zeer interessant. De aanbieder wil uitblinken in gemak en daar slaagt het naar onze mening uitstekend in. Hieronder zie je een aantal ervaringen van onze gebruikers die we gevraagd hebben via de e-mail om hun ervaringen met ons te mailen;

Johan

Het is een hele makkelijke site om munten te halen. En weer te verkopen. Ik hoop alleen dat er in de toekomst meer munten en meer keuze komt.

Nick

Prachtige oplossing voor mij om in een vrij korte tijd te handelen. Betrouwbaar en omdat ik niets te verbergen heb handeld Bitvavo volgens de Nederlandse wetgeving. Helemaal Top, de toekomst is begonnen.

Ronald

Klantenservice staat je altijd en netjes te woord. Makkelijke site. Zeer tevreden.

Maar zij zijn niet de enige mensen met een positieve mening over dit bedrijf. De welbekende website Trustpilot staan veel ervaringen over Bitvavo en het overgrote deel is erg positief over deze online handelaar.

Onze ervaringen met dit bedrijf zijn dan ook erg positief en wij raden je dan ook aan om Bitvavo eens een keer te checken!

Advertisment ad adsense adlogger