Home Bitcoin Bitcoinhandel op laagste niveau in twee jaar

Bitcoinhandel op laagste niveau in twee jaar

0
Bitcoinhandel op laagste niveau in twee jaar

Op handelsplatforms voor cryptomunten wordt steeds minder gehandeld in bitcoin. Dit zet vraagtekens bij de populariteit en toekomst van de munt.

Sinds de ongekende koersstijgingen eind 2017 viel de waarde van een bitcoin van eind december hard terug tot slechts een kwart van z’n piek van ongeveer $20.000. In februari is de koers hersteld naar bijna $11.000, maar droogde de handel in de munt op, zo blijkt uit cijfers van de website Blockchain.info.

Transactievolume

Half december, op het hoogtepunt van de bitcoinkoorts, lag het gemiddelde transactievolume wekelijks ongeveer op 400.000 stuks en ook in januari, toen de koers in elkaar zakte, handelden beleggers veel.

Nu is dat transactievolume gemiddeld nog maar 200.000. In heel 2017 lag dat handelsniveau hierboven. De laatste keer dat er zo weinig in bitcoin werd gehandeld als nu, was twee jaar geleden. Toen bedroeg de waarde van de cryptomunt slechts $500, tegen bijna $11.000 nu.

Andere munten

Verder gaan crypto-investeerders in de afgelopen maanden ook vaker voor andere munten dan alleen de bitcoin. Dit omdat overheden en toezichthouders hun pijlen vooral op de bitcoin richten en omdat websites die eerder alleen betalingen in bitcoin accepteerden, inmiddels ook open staan voor andere cryptovaluta.

De totale marktwaarde van bitcoin was een jaar geleden nog 85% van de hele cryptowereld, dat is momenteel nog maar 40%. Volgens Charles Morris, cio van Nescape Capital Group en crypto-investeerder, kan dit een indicatie zijn van de toekomstige bitcoinprijs. „We hebben een hype gehad en daarna afkoeling. Het zou goed kunnen dat we nu een bear-market ingaan”, aldus Morris tegen Bloomberg.

Advertisment ad adsense adlogger