Home Bitcoin Bitcoin krabbelt weer omhoog na slechtste week sinds 2013

Bitcoin krabbelt weer omhoog na slechtste week sinds 2013

0
Bitcoin krabbelt weer omhoog na slechtste week sinds 2013

De koers van bitcoin is de afgelopen dagen weer flink omhoog gegaan: van 10.700 euro afgelopen zondag naar 13.500 euro vandaag. Een week geleden beleefde de cryptocurrency nog zijn slechtste week sinds 2013.

Het dieptepunt was vrijdag 22 december, toen één bitcoin rond de 10.000 euro schommelde. De koers kelderde toen met ruim 30 procent.

De prijs van een bitcoin is inmiddels weer op de weg terug, met een koers tussen de 13.000 en 14.000 euro. De piek was op zaterdag 16 december, toen één bitcoin 16.500 euro waard was.

Het ging te hard

Volgens experts crashte de koers van bitcoin omdat het ‘gewoon te hard ging’. De flinke stijging dit jaar (van 900 euro naar meer dan 10.000 euro) gaat volgens hen gepaard met de nodige dalingen. Volgens Teunis Brosens, cryptokenner van ING, was de crash een ‘flinke correctie’ op de explosief stijgende koers.

Minster van Financiën Wopke Hoekstra waarschuwde na de crash opnieuw voor de risico’s die kleven aan handelen in bitcoins: “Volgens mij hebben we eerder gezegd: bezint eer ge begint. Het is een product waar grote risico’s aan verbonden zijn, en dat is ook de afgelopen 12 tot 24 uur weer gebleken.”

Kerstcadeau’s

De flinke koersverliezen van vorige week zijn vooral veroorzaakt door westerse cryptobeleggers, vertelde een analist tegen persbureau Bloomberg. Volgens Mati Greenspan van beleggingsfirma eToro hebben veel investeerders vlak voor de kerstperiode nog even gecasht, mogelijk om kerstcadeaus te kopen.

Advertisment ad adsense adlogger