Home Bitcoin Bitcoin komt boven $9000

Bitcoin komt boven $9000

0
Bitcoin komt boven $9000

Bitcon is in herstel. De prijs is woensdag boven de $9000 per stuk geschoten. Beleggers maken zich minder zorgen over de regulering door de G20-top van grootste landen.

De munt verloor afgelopen weken waarde, en op zijn slippen een serie grote cryptomunten.

Eerder wonnen munten terrein toen een lang voorziene blokkade van munten in Zuid-Korea van de baan was. Net als bij de G20, benadrukte de toezichthouder dat de onderliggende technologie voor veel vernieuwing zorgt en niet geblokkeerd moet worden.

Begin maart zakten bitcoin weer weg toen de Amerikaanse waakhond SEC stelde de handel in cryptomunten strenger te reguleren.

’Online tegenhanger goud’

Social media trokken de teugels ook aan: Facebook en Google beperkten de advertenties voor de handel, maar steunen de onderliggende technologie. Na die ingreep half maart kelderde de munt.

Na die prijsval zien marktvorsers de instroom van professionele partijen die voor de lange termijn groei van de munt verwachten. Er komen maximaal 21 miljoen tokens in de markt, bij voldoende vraag zou de prijs dan moeten stijgen.

Ondernemer Peter Thiel, medeoprichter van PayPal, ziet bitcoin en andere munten als „de online equivalent van goud” en heeft zijn belang in de munt vergroot. Grote aanbieders vragen zelf om regulering van de handel; dat zou regelgevers de wind uit de zeilen moeten nemen.

Advertisment ad adsense adlogger