Home Bitcoin Bitcoin kent slechtste kwartaal in jaren

Bitcoin kent slechtste kwartaal in jaren

0
Bitcoin kent slechtste kwartaal in jaren

De bitcoin heeft in procenten zijn slechtste kwartaal sinds 2011 achter de rug. Aanhoudende zorgen over het aan banden leggen van de cryptohandel blijven de koers parten spelen. Kenners menen dat de kansen op herstel voor de bitcoin klein zijn.

Vrijdag stond de bitcoin voor het eerst in bijna twee maanden tijdelijk weer onder de 7000 dollar. Daarmee is de cryptomunt ongeveer half zo veel waard als begin dit jaar en fors minder dan op het piekmoment in december. Toen werd voor één bitcoin bijna 20.000 dollar neergeteld. In heel 2017 won de munt zo’n 1400 procent aan waarde.

Ook andere cryptovaluta’s als ethereum en ripple gingen in waarde omlaag, blijkt uit een overzicht op de site Coinmarketcap. Niet alleen de extra regeldruk en waarschuwingen van kenners en toezichthouders hangen als een schaduw boven de markt.

Inmiddels keren ook sociale media de cryptobranche steeds meer de rug toe. Zo deden Twitter, Facebook en Google advertenties voor de lancering van nieuwe cryptomunten onlangs grotendeels in de ban.

Advertisment ad adsense adlogger