Home Bitcoin Bitcoin keldert in waarde

Bitcoin keldert in waarde

0
Bitcoin keldert in waarde

De “hype” bitcoin is razendsnel gezakt van bijna $20.000 naar een waarde van net rond $13.000.

De daling vond in 24 uur plaats. Vrijdagochtend noteerde de digitale munt na een wilde rit even onder $13.000. In het weekend ging de munt naar zijn top van $19.511. Dat is een winst van 1300% over het jaar. Inmiddels is daar dus een kwart af.

Gehaat en geliefd

Experts wijzen op de opkomst van de afgesplitste munt, de Bitcoin Cash. Die munt is snel verhandelbaar en werd bovendien toegevoegd bij Coinbase, een van de grote verkoopplatforms voor cryptomunten.

Grote zakenbanken keerden zich aanvankelijk af van de bitcoin. De munt zou een luchtbel zijn. Donderdagavond meldde Goldman Sachs een handelsdesk voor digitale munten zoals de bitcoin op te tuigen.

Op platform

Daarmee wordt het voor de professionele handel interessant om in de munt te beleggen die door JP Morgan-topman Jamie Dimon als ’fraude’ werd aangemerkt. Iedereen die de munt zou handelen onder zijn personeel zou direct worden ontslagen.

Goldman Sachs veranderde razendsnel van positie. Zijn topman Lloyd Blankfein noemde de bitcoin in november nog een ‘vehikel om fraude te plegen’.

Advertisment ad adsense adlogger