Home Bitcoin “Bitcoin in juli 2018 terug bij $20.000”

“Bitcoin in juli 2018 terug bij $20.000”

0
“Bitcoin in juli 2018 terug bij $20.000”

Een van de meest optimistische personen over bitcoin doet weer een nieuwe voorspelling.

Crypto-analist Tom Lee, hoofd research bij Fundstrat Global Advisors, denkt dat de belangrijkste cryptomunt een comeback maakt en in juli records gaat breken.

Dat zou een opmerkelijke ommekeer zijn voor de bitcoin, nadat de digitale munt tot wel 70 procent van zijn waarde verloor ten opzichte van de piek van bijna 20.000 dollar medio december.

En Lee roept niet zomaar wat. Hij heeft data die zijn voorspelling ondersteunen.

Bitcoin daalde tot nu toe 22 keer met meer dan 20 procent, aldus Lee. Volgens zijn analyse duurt het herstel gemiddeld 1,7 keer zo lang als de lengte van de daling.

Als dat patroon standhoudt, dan zou de bitcoin in 85 dagen terug moeten zijn op het niveau van december. Dat zou dan in juli 2018 zijn.

Bitcoin weer op 10.000 dollar

De bitcoin zakte begin februari terug tot een niveau van 6.000 dollar, maar cirkelt inmiddels weer rond het niveau van 10.000 dollar. In de nacht van donderdag op vrijdag noteerde de bitcoin ene paar keer boven de 10.000 dollar; vrijdagochtend zat de bekendste cryptomunt daar net onder.

Wat betreft de verdere opmars van de bitcoin plaatste Lee de kanttekening dat dit alleen geldt als er sprake is van een bullmarkt, een periode waarin er groot vertrouwen heerst onder cryptobeleggers. En daar zitten we volgens Lee nog steeds in, als je kijkt naar de trend op de langere termijn.

“73 procent van de dalingen van bitcoin zijn V-vorming”, aldus Lee, die daarmee bedoelt dat de munt na een crash opveert. “De recente daling van 70 procent is fors. Als de koers nu opnieuw herstelt, zegt dat iets over de veerkracht van bitcoin.”

Lee is niet de enige die optimistisch is over de cryptomarkt. Directeur Llew Claasen van de lobbygroep Bitcoin Foundation blijft onverminderd positief. Hij voorspelt dat de bitcoin nog dit jaar naar 40.000 dollar stijgt.

De Nederlandse crypto-ondernemer Marc van der Chijs deed eerder dezelfde voorspelling. Van der Chijs, die met Hut8 bouwt aan het grootste miningbedrijf ter wereld, denkt dat de bitcoin in 2021 zelfs 150.000 dollar waard kan zijn.

Minder positief is Charlie Munger, de compaan van de klassieke superbelegger Warren Buffett. De 94-jarige Munger zei woensdag dat hij vanaf het begin sceptisch is geweest over de bitcoin. “Ik heb er nooit iets mee te maken willen hebben. Hoe populairder ‘t werd, hoe meer ik ‘t haatte.”

Volgens Munger moeten overheden hard ingrijpen op de ongereguleerde markt voor cryptomunten. Munger vindt dat cryptomunten exemplarisch zijn voor de illusie dat je “snel en makkelijk geld kunt verdienen.”

Advertisment ad adsense adlogger